Translate

torstai 22. toukokuuta 2014

Kevään sävyjä saaristossaKevät saaristossa on suloista aikaa. Saariston luonto herää kukoistukseensa, linnut ovat saapuneet ja ovat pesimäpuuhissa. Ja me kesäsaaristolaisetkin saavumme ihmettelemään luonnon heräämistä. Meillä on mökki saaressa, ja se ei ole talvella käytössä kulkuyhteyksien takia, joten kevätaika on yhtä juhlaa tosin myös puuhaa.
 
Mökin sijainti saaressa on mainio. Se on niemen kärjessä ja pieni kannas erottaa sen pääsaaresta; eli kolmella suunnalla on meri. Mökistä katsottuna vasemmalla puolella on suojaisa lahti, jossa meillä on laituri ja aallonmurtaja. Ja oikealla puolella aukeaa iso Ruotsalaisten aukko, josta pääsee matkaamaan eri suuntiin.


Aamukahvit nautitaan tällä lahdenpuoleisella terassilla ja yleensä ihaillaan lintujen elämää; harvemmin kahvimukeja :)Haahkat - nuo nuorukaiset - yrittävät valloittaa naarashaahkoja. Pian syntyvät pienet, lihapullankokoiset poikaset. Haahkat ovat yhteisöllisiä lintuja. Kun pikkuiset palleroiset syntyvät, emohaahkat hoitavat ja suojelevat niitä porukalla. Lokkien on silloin vaikeampi saada niitä kiinni ja syödä nälkäänsä. Luonto on usein armoton.


Otin tämän kuvan terassilta sunnuntaina juuri ennen kuin rankkasateet alkoivat. Taivas tummeni yhtäkkiä. Vielä uivat lahdella joutsen ja silkkiuikku, hetken kuluttua lahdella ei näkynyt yhtään lintua, ja sade piiskasi maisemaa. Se on jännää miten saaristossa yhden päivän aikanakin sävyt vaihtuvat kirkkaasta vaaleaan, sinisestä harmaaseen ja vihreitä värejä on satoja. Jaksan noita värejä ihastella ja ihmetellä.


Rankkasade oli kovaa, vastapäätä oleva asumaton saari hävisi välillä kokonaan näkyvistä.


Vaan minkä kesä kastaa, sen se myös kuivaa.


Tuossa noita meren sävyjä olen ihaillut, vaan ei pidä unohtaa vihreyttäkään. Saaristossa kevät tulee viikon pari myöhemmin kuin mantereella, mutta heleyttä riittää.


Saaren kalastaja apureineen työssään.


Vielä on hetki auringonlaskuun. Tämä pehmeä, lämmin sävy on minusta niin kaunis.


Minulta on yhdessä blogihaasteessa kysytty, olenko luonto- tai kaupunki-ihminen?
Saaristo ja sen luonto puhuttelevat minua kauneudellaan. Toisaalta viihdyn kaupungeissa - Lontoo, Dublin, Lissabon, Wien... Turku :)


Fifty / fifty sanoisin.  Saaristoterveisin, Tuulia22 kommenttia:

Kristiina K kirjoitti...

Ihania kevätkuvia ja mukava kertomus lisänä. Aika samanlaista on teillä siellä kuin meillä täällä. Olen myös yhtä paljon kaupunki- kuin maaseutuihminen. Mukavaa päivän jatkoa. Meillä saadaan makuuhuoneen remontti tänään valmiiksi, joten ensi yö nukutaan taas omassa makkarissa.

Stadin Friidu kirjoitti...

Voisiko kauniimmin kertoa kuin ottamiesi kuvin ja virkatuin sanoin, minkälainen on Suomen kevät ja kesä?

Eipä voisi,Tuulia. Kiitoksia.

Rva Kepponen kirjoitti...

Kaunis kirjoitus ihanine kuvineen. Kiitos tästä Tuulia :)

Vikki kirjoitti...

Erittäin kauniita kuvia, Tuulia!
Ylin on kertakaikkisen mainio se kertoo jotain sellaista että muista nauttia tästä luonnosta ja rauhoittua!
On teillä upea paikka linnustoineen!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Krisse! Sinä samanlainen saaristo/kaupunki diggaaja. Hienoa, että teillä remontti edennyt jo pitkälle, täytyy tutustua blogijuttuusi. Olen tosiaan huonosti hoitanut blogiani viime aikoina... meillä kun tuo purjeveneen kevätkunnostaminen vie vielä oman aikansa. Tuonne Instaan on nopea heitellä kuvia :) Suloista kevättä!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos sinä ihanainen Friidu! Taitaisit tuon paremmin sanoa, sinulla on sana hallussa, mutta ilolla otan kiitoksesi vastaan. Suloista suven jatkoa!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Rva Kepponen kauniista sanoistasi. Suloista suvea!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Vikki! Hienosti analysoitu nuo mukit! Lintukuvissa olen harjoittelija, kun mietin sinun ottamiasi kuvia. Mutta fiilistellä osaan :) Mökki on jo vanha, mutta saari on varsin upea maisemineen ja linnustoineen, se täytyy myöntää. Kiitos, ja suloista suvea!

arleena kirjoitti...

Kauniita kuvia. Sade näyttää kuvassa hienolta ja sateen jälkeen kaikki on jotenkin seesteistä.

Sussi kirjoitti...

Ihana paikka! Kuvat täynnä kauneutta

Teija Hakula kirjoitti...

Ihania kuvia olet napsinut! Maisemat ovat niin tutun näköisiä. Ollaan varmasti suhattu veneellä mökkinne edustalla.

Edessä upea viikonloppu! Nautitaan lämmöstä!

Ansku kirjoitti...

Todella kauniita kuvia keväisestä saaristosta! Ja tuo teidän paikka on kuin paratiisi. Edessä aurinkoinen ja lämmin viikonloppu, joten nyt nautitaan :)

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Arleena! Sadetta on kiva katsella luonnossa, kun se ei ole jatkuvaa. Saa ihmetellä värejä. Mukavaa viikonloppua!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Sussi! Niin kauniisti sanottu. Mukavaa viikonloppua! Lämpimät ilmat jatkuvat.

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Teija! Onko teidän mökkinne Merimaskussa? Ja teillähän oli tuttuja Ruotsalaisten saaressa? Kyllä te olette samoissa maisemissa kulkeneet. Aurinkoa lupaavat! Mukavaa viikonloppua!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Ansku! Tuo meidän niemenkulma on kyllä korealla paikalla :) noissa maisemissa sielu lepää. Ihanaista viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla onkin todella hienoja kuvia :) Hyvää kesää sinulle !

Tuula's life kirjoitti...

Hei Suvi! Minä en ole täällä blogissa muutamaan päivään käynytkään. Ja täällä oli näin kiva kommentti! Kiitos sinulle ja aurinkoista kesää!

Ulla kirjoitti...

Olipa virkistävän erilainen sivusto. Pitääkin laittaa ylös. Ihanat kuvat sinulla.

Marru kirjoitti...

Kauniit maisemat!
Oikein ihanaa kesää :)

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Ulla kauniista kommentistasi. Palaan kurkkaamaan sinun sivujasi, kun olen muun kuin puhelimen päässä. Kaunista ja hyvää juhannusta!

Tuula's life kirjoitti...

Ihanainen Marru! Kiitos! Ja samoin sinulle! Toivottavasti saadaan viettää juhannusta kelvollisissa keleissä! Iloista Juhannusta!