Translate

torstai 18. heinäkuuta 2013

Summertime saksofonilla aamunkoitteessa

Vähän hankalalta tuntui iPadilla luoda profiili. Mutta täällä taidan nyt olla! Ja viikontakaisella muistelulla alkaa tarinani...

Viime viikon olimme purjehtimassa saaristossa. Lähdimme matkaan Rymättylän merimökiltä - se on ystäväni Johannan antama nimi saarimökillemme. Ensimmäinen pysähdys oli Näsbyn idyllinen satama, jossa söimme ja saunoimme ja nautimme ilta-auringosta. Myös kirkonkylään tutustuimme, ja kaunis kirkko sekä viehättävä kirjasto tekivät minuun vaikutuksen.

Aamupäivällä nostimme purjeet ja lähdimme seuraavaan kohteeseen - Lappoon saarimaakuntaan.
Päivä oli aurinkoinen ja sininen, Kihdinselkä kimmelsi ja saaristomaisemat vaihtuivat ulkosaariston maisemiin: kauniisiin luotoihin ja matalaan kasvillisuuteen.

Lappo olikin riemukas tuttavuus. Veneen kapteeni oli käynyt siellä aikaisemminkin, minulle kerta oli ensimmäinen. Koko miljöö, laituri "riemukaarineen" ja punaisine ranta-aittoineen, toivotti meidät tervetulleiksi. Ja tapahtumaakin oli monenmoista.
Vesiskootterijengi saapui ja ilahdutti laiturin väkeä moderneine vesikulkuvälinein ja vaattein. Heitä käytiin joukolla ihailemassa.

Ja sitten siirryttiin aivan erilaisiin tunnelmiin, kun vanhat puuveneet saapuivat. Veneitä oli lähes 40 - purjeveneitä, moottoriveneitä, soutuveneitä. Joissakin venekunnissa oltiin pukeuduttu ajan teeman mukaisesti, oli Myrskyluodon Maijaa ja Jannea, kalastajia, merikarhuja, pirtukuskeja! Ja puuvenekansa oli iloista ja musikaalista, soittivat saksofonia, haitaria ja huuliharppua.

Päätän tämän ensimmäisen tarinani ihanaan herätykseen seuraavana aamuna - joku puuveneen matkaajista soitti aamunkoitteessa Summertime'a saksofonilla!

.


6 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Hei Tuula! Äidiltä sain tietää, että olet aloittanut bloggailun. Minusta tulee Sinun tarinoiden "tarkkailija" : )

Emmi kirjoitti...

Moi :)
Sulla on kauniita kuvia ja kivaa tekstiä.
Taidan vierailla useamminkin.
Mervi

Tuulia kirjoitti...

Hei Saara! Hienoa! Minäkin tarkkailen sinun tarinoitasi ja kokeilen herkullisia reseptejäsi:) Tämä on niin mun juttu, saan yhdistää kaksi kiinnostukseni kohdetta valokuvaamisen ja kirjoittamisen.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Emmi! Positiivista palautetta on aina kiva saada. Tervetuloa vierailemaan.

Katinka kirjoitti...

Täältäpä löytyi muitakin hienoja kuvai ja tarinoita kuin vain Farmors Cafe =) Pitää jäädä "kanavalle" =)

Tuulia kirjoitti...

Hei Katinka! Minäkin löysin sinun blogisi tänään. Kivoja tarinoita ja hienoja kuvia sinulla. Jään myös "kanavalle" ;)