Translate

torstai 24. syyskuuta 2015

Kristiina Elo: Turku Färityskirja aikaihmisil"Tule mukaan kaupunkikierrokselle kauniiseen, vanhaan Turkuun. Luulenpa, että ihastut.
Mukaasi tarvitset vain värikynät..."

Näin kutsuvasti aukeaa Kristiina Elon värityskirja: Färityskirja aikaihmisil 


Kirjan on piirtänyt ja kirjoittanut ihana luokkatoverini ja ystäväni Kristiina Elo. Turusta kertova kirja julkaistiin komeasti Turun päivänä 20.9.2015
Sopiva päivä kirjan julkaisulle, sillä värityskirja on uusi ja moderni tapa kunnioittaa Suomen vanhinta kaupunkia, ajan hengessä. Kulttuuriteko, sanovat Kristiinan ystävät. 

Minä olen saanut tutustua Kristiinan piirustustaitoon jo pikkutyttönä, sillä Kristiina piirsi aivan uskomattoman hienoja paperinukkeja. Minulla oli pitkään paperinuket tallessa, mutta jonkun muuton yhteydessä ne vain katosivat. Minua on niin harmittanut paperinukkien katoaminen,  mutta nyt minulla on taasen Kristiinan piirustustöitä, hurmaavia, väritettäviä kuvia Turusta. Ja kirjassa ei ole pelkästään värityskuvia, jokaisen kuvan kohdalla on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi pieni teksti kertomassa tarinaa kaupungista. 

Ja Kristiinasta vielä lisää... sen lisäksi, että Kristiina osaa piirtää, hän on myös taitava valokuvaaja. Me, jotka olemme hänen facebook-kavereitaan, saamme ihastella Kristiinan kauniita valokuvia myös hänen sivuillaan, kuvissa on  usein Turku pääroolissa. Kristiina on viidennen polven turkulainen ja innokas historian harrastaja, siinä on jo perspektiiviä kerrakseen. Oma kolmannen polven turkulaisuuteni tuntuu hänen rinnallaan aika "kevyeltä". 


Vaan aiheeseen eli näihin värityskuviin. 
Kirjassa esitellään kivasti ja asiantuntevasti niin Turun loisteliasta menneisyyttä kuin toimeliasta nykypäivääkin.
Entinen pääkaupunki pääsee nykyaikaisiin muodikkaisiin kuviin.
 


Tässä vähän apuja väritysmaailmaan. Nopsaan otin eilen kuvia. 
"Aurajoen ranta on turkulaisten olohuone" 
Vaan syksy on koittanut Aurajoen rannallekin

Kirjassa piipahdetaan torilla, puistoissa, kukkuloilla, Turun linnassa, Aurajoen rannalla, Ruissalossa...  Tässä tuli jo paljastettua muutama väritettävä kuva, mutta enempää en niitä näytä :)
 Näitä ihastuttavia kuvia löytyy kirjasta lisää...

Pienen Kirjapuodin iloinen asiakaspalvelija

Niin kuin Kristiina kirjassaan kertoo ja kuvillaan todistaa, Turku on Suomen Pariisi. Kurkatkaapa vaikka tähän viihtyisään, hyvän palvelun kirjakauppaan / kahvilaan, josta kirjani hankin. Pieni Kirjapuoti on Yliopistonkadulla. Maitokahvi, kirja ja croissant - ja tunnelma on kuin
pariisilaisessa kahviossa ikään. 

Kirjan kanssa on mukava tehdä nojatuolimatka Turkuun. Jos sinulla on vielä värikynät, niin matkastasi tulee mielenkiintoinen ja värikäs.

Tämä historiallinen Apteekkimuseokin löytyy kirjasta. Värikästä syksyä ystävät! 

**Tuulia 

Ps.  Mainiosta Färityskirjasta  kertoo myös Titta  Oli aika - blogissaan, tässä  Link ,
kannattaa kurkata kivaan esittelyyn.


Kirjan on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Sammakko, jossa näitä kirjoja myös myydään.
Painotyön on tehnyt Finepress Oy.
Ja Kristiinan luvalla julkaisen blogitarinani.


40 kommenttia:

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Aivan mahtava tuo färityskirja!!
Ja nyt niin suosittu vielä aikuisten harrasteena!
Kaunista syksyn jatkoa sinulle!

maiju kirjoitti...

Ihana. Kiva keksintö ihan oma värityskirja Turkulaisille ;)

Tuula's life kirjoitti...

Niin minustakin. Erinomainen idea tehdä Turusta värityskirja. Tehty huolella ja tarkasti. Ja on niin tässä ajassa :)
Kiitos Susanna! Kaunista syksyn jatkoa myös sinulle!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Maiju! Oiva keksintö! Ja kirja on hieno. Kirjan julkistamisjuhlat olivat vielä Turun päivänä viime sunnuntaina.
Kaunista syksyä, Maiju!

Hannah kirjoitti...

Miten houkuttava färityskirja! Ihanainen Turku sai huokailemaan♥ Voisin niin kuvitella itseni unhottumaan tuohon viehättävään kirjakauppakaffilaan. Oih!
Syyslumoa Tuulia!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos ihana Hannah! Minä unohduin sinne. Pitelin kädessäni tuota uunituoretta kirjaa ja toisessa kädessä kahvikupposta. Jonnekin ajauduin, ajan ulottumattomiin.
Tuo färityskirja on vallan hieno, Turku sai "houkuttavan" ja koukuttavan kirjan.
Syyslumoa myös Hannah!

Pia / paiqo kirjoitti...

Onpa kaunis värityskirja :) Tuollainen pitää hankkia - taas yksi joululahjaidea, kiitos :)

Tuula's life kirjoitti...

On tosiaan kaunis värityskirja. Houkuttava ja koukuttava. Minä aion myös joululahjoiksi noita vielä hankkia. Oikea Turku-diggaajan kirja :)
Kiitos Pia ja ihanaa syksyä!

Jael kirjoitti...

Ihania nuo aikuisten värityskirjat,tuokin näyttää niin kauniilta.Ja kaunis paikka kuvissasi:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Nyt Kristiina ystäväsi pitää alkaa kiertää eri kaupungeissa Suomessa ja tehdä niille omat värityskirjat. Minä ainakin ostaisin Espoo värityskirjan, koska tuo Turkukin näyttää niin hienosti piirretyltä.

Tuula's life kirjoitti...

Kyllä vain. Ja tämä on vielä täsmäkirja. Värityskuvia Turusta 😊 Kristiina-ystäväni kyllä on ajan tasalla kirjan kanssa, hyvin oivallettu.
Kiitos paljon Jael ja kaunista syksyä!

Tuula's life kirjoitti...

Vinkkaan ideasta Kristiinalle, siis Espoossa kaivataan omaa värityskirjaa :) ! Kristiina on koulutukseltaan graafinen suunnittelija, joten hän osaa tuon piirtämisen taidon. Ja osasi vielä olla niin aallon harjalla, kun nämä aikuisten värityskirjat ovat nyt iso buumi, että teki Turusta kirjan.
Kiitos kivasta kommentista, Outi!

Unknown kirjoitti...

Niin ihana, aivan pakko hankkia itselle ja parille ystävälle myös. Kuinka kivaa, että kirjassa on tarinoitakin. Ja mikä hurmaava kahvila, oh la la! Juuri tuolta haluan kirjat hankkia; pitääkö nyt sitten tämän takia tehdä Turkuun viikonloppuretki 😄.

Tuula's life kirjoitti...

Tervetuloa Turkuun Tiina! Vinkkaa minulle, milloin olet mahdollisesti tulossa, jos vaikka nähtäisiin. Pieni Kirjapuoti on mainio kauppa ja oiva treffipaikka :)
Kaunis kiitos, Tiina!

Ansku kirjoitti...

Voi miten ihana kirja! Jopa minäkin voisin innostua noin hienosti piirrettyjä kuvia värittämään, vaikka tähän asti olen lähinnä hymähdellyt huvittuneesti tälle buumille.
Vinkkaa ihmeessä Kristiinalle että myös Kotkassa, kuten varmasti monessa muussakin kaupungissa kaivataan omaa värityskirjaa =D
Lämmintä ja lumoavaa syyskuun jatkoa sinulle ♥Unknown kirjoitti...

Olisi tosi mukava tavata sinua! Otan yhteyttä, jos lähdetään Turkuun käymään. Nyt ei tule enää käytyä mökillä, joten matkat sinne suuntaan harvenevat talveksi. Kun appiukko vielä eli, kävimme vähintään kerran kuukaudessa siellä, mutta nykyään mökkikauden ulkopuolella tulee siellä käytyä vain harvakseltaan. Kiva olisi kuitenkin tulla käymään, eikä vähiten sinun, tuon kahvilan ja värityskirjan takia!

Kristiina K kirjoitti...

Voi mikä ihana kirja ja vielä kotikaupungistani! Sillä kotikaupunkinahan Turku minulle pysyy, vaikka pois muuttanut olenkin.

Annukka kirjoitti...

Olen ihan aidosti (mutta positiivisesti :)) kateellinen teille turkulaisille tuosta Aurajoen varren tunnelmasta ja kaikista niistä kivoista kahviloista ja ravintoloista, joita sieltä löytyy. Ihan huippu kesän vierailukohde.

Olen kateellinen myös ihmisille, jotka osaavat piirtää noin kauniisti kuin ystäväsi. Hieno kirja ja hienoja kuvia <3

Sussi kirjoitti...

Ihana kirja! Turku on ehdottomia suosikkikaupunkejani:)

Tuula's life kirjoitti...

Jos vain ehdit. Olisi kiva tavata. Mutta katsotaan.
Lumoavaa syksyä!

Tuula's life kirjoitti...

Voi Ansku! Niin minäkin ajattelin, että värityskirjat ei ole mun juttu. Sitten Kristiina sai valmiiksi tämän ihastuttavan värityskirjan. Never say never :) Nyt minullakin on Turku-värityskirja. Ja lahjaksikin sen jotkut saavat.
Ja Kotka kaipaa omaa värityskirjaansa :) Vinkkaan Kristiinalle.
Lumoavaa syksyä ystäväiseni!

Katinka kirjoitti...

Voi miten hieno tapa esitellä kaunista Turun kaupunkia. Ystäväsi on todella hyvä piirtämään. Minäkin ostin tässä yhden tuon kaltaisen värityskirjan. Olen aina tykännyt väritellä. Ihanaa viikonloppua!

Marjatta kirjoitti...

Upea kirja, sekä kuvat että piirrokset!

Tekijälle terveisiä, että Hämeenlinnassakin olisi monia kohteita vastaavaa kirjaa varten.

Hyvää viikonloppua Tuulia!

Marianna kirjoitti...

Joululahjalistalle menee heti!
Tuohan on täydellinen lahja ulkoturkulaiselle.

Kyllä nämä kuvat taas koti-ikävää tuottavat, niin se vain on.

Mukavaa sunnuntaita sinne Turkuun <3

Marja kirjoitti...

Ihanaa! Kiitos vinkistä!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Annukka! Aurajokivarsi on nykyään niin. Sitä alettiin kunnostaa 1990-luvulla, kun suuret purjelaivat tulivat ekan kerran Turkuun. Purjelaivat olivat valtava menestys ja joen tunnelmaa on jatkuvasti parannettu. Turkulaiset rakastavat tehdä kävelyretkiä joen rannassa.
Kristiinan kirja on hieno. Hän on huippupiirtäjä, jo ammattinsa vuoksikin on paljon piirtänyt. Olisi ihana osata piirtää noin hyvin.
Värikästä viikonloppua!

Tuula's life kirjoitti...

Niin minustakin, ihana kirja, hieno oivallus. Kiva kuulla, että tykkäät Turusta. Turku valloittaa niin Aurajoki kuin hieno historiakin.
Kaunis kiitos Sussi!

Tuula's life kirjoitti...

Kaimasi Kristiina (Elo) on osunut kyllä ajan henkeen, kun on tuon kirjan tehnyt. Kotikaupunkisi on mainio värityskirjan kohde!
Hyvää tulevaa viikkoa!

Tuula's life kirjoitti...

Uusi ja jännä tapa :) Kristiina-ystäväni on kyllä ollut niin ajassa, kun tuon on piirtänyt. No piirtäminen on myös hänen ammattinsa, sen hän osaa. Mutta mainiosti oivallettu tuo Turku värityskirjaksi. Sinä tykkäät väritellä... sopii niin sinuun, kun olet myös mainio valokuvaaja!
Mukavaa tulevaa viikkoa, Katinka!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Marjatta! Kristiina taitaa piirtämisen. Laitan tekijälle kivat terveiset ja Hämeenlinnan toivomuksen :)
Mukavaa tulevaa viikkoa!

Tuula's life kirjoitti...

Hei ulkoturkulainen! Niin minustakin. Tuttuni lähti viikonlopulla Espanjaan, ja vei sinne ulkoturkulaisille myös noita värityskirjoja. Kiva lahja- ja joululahjaidea.
Vaan jospa värittäminen auttaa koti-ikävässä.
Mukavaa uutta viikkoa vuonoille, Marianna!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Marja! Mielelläni tämän vinkin tarjosin.
Mukavaa tulevaa viikkoa!

Anu T - Arjen timantteja kirjoitti...

Ihana idea tehdä tällainen värityskirja! Joulupukin konttiin mietin minäkin tuon hankkimista. Taitava ystävä sinulla ♥

OLI AIKA - Titta kirjoitti...

Hieno kirjoitus, hieno kirja, kumarrus tekijälle! Näitä kaivataan lisää. Kotiseuturakkautta poteville oiva lääke ;) Olen itsekin kirjoittanut tästä, sillä aihe innostui heti kertomaan kaikille, mitä uutta on tullut, mitä ilman ei voi olla...

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Vaikka en tuosta värittämisestä pidäkään, niin entisenä ja toivottavasti tulevanakin turkulaisena haluan tuon!

Tuula's life kirjoitti...

Anteeksi, vähän myöhässä vastailen. Taitava on ystäväni Kristiina piirtämään. Ja nyt sattui ihan aallon harjalle tämän kirjan julkaisu. Hyvä joululahjaidea!
Kiitos Anu ja kaunista lokakuuta!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Titta! Minä tässä vähän myöhässä kommentoin, mutta parempi myöhään... Luin kivan kirjoituksesi ja nyt siitä löytyy linkki myös minun tarinassani. Kiitos myös linkistä sinun kirjoituksessasi. Kotiseuturakkaus on hyvä sana tälle kirjalle. Esittelin sen eilen Hgissä asuvalle turkulaiselle ystävälleni, ja hän sanoi, että tuo pitää saada :)
Värikästä syksyä Titta!

Tuula's life kirjoitti...

Minäkään en niin värittämisestä välittänyt. Vaan tämä kirja oli pakko saada :) Se on enemmän kuin värityskirja - kotiseuturakkauden kirja, lainatakseni Oli ajan Tittaa.
Värikästä syksyä Onnenpähkinään!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Hieno! Vitsi onkohan Helsingistäkin tuollaista tai Porvoosta. Ihania kahvimukejakin ja julistetauluja. Upeaa tulevaa viikkoa Tuulia ihana <3

Tuula's life kirjoitti...

Eikös olekin. Eipä taida olla Hgistä eikä Porvoostakaan värityskirjaa. Kristiina oivalsi hienosti, että kaupungistakin voi tehdä värityskirjan. Kirja julkaistiin Turun päivänä, ja se on saanut paljon julkisuutta täällä Turun kulmilla. Tämäkin kirjoitus on tuonut Kristiinalle pyyntöjä, jos hän tekisi värityskirjoja muistakin kaupungeista. Kristiina on viidennen polven turkulainen ja tuntee Turun kuin omat taskunsa. Näissä tarvitaan aikamoista paikallistuntemusta.
Ps. Nuo Pienen Kirjapuodin kahvimukit kuvasin sinua varten :)
Ihanaista viikkoa Tiia ihana!