Translate

tiistai 20. tammikuuta 2015

Turhake vai onko sittenkään?


Ostin muutama vuosi sitten lepotuolin Ikeasta. Kotona aloin ihmetellä, että minkä kumman turhakkeen olinkaan äkkiseltään hankkinut. No, ajattelin, että antaa tuon olla, voihan sen siirtää myöhemmin terassille tai viedä mökille. En jaksa ryhtyä palautusrumbaan. 

Vaan kuinka sitten kävikään? Miehelläni on neljä alle viisivuotiasta lastenlasta. Kaikki neljä pikkuvipeltäjää ovat ihastuneita tuoliin. Se toimii liukumäkenä ja siinä voi kiipeillä. Tuoli toimii myös hyppyrimäkenä - korkkeja  ja pehmeitä leluja hyppyytetään tuolissa... on jännittävää katsoa, mikä lelu lentää pisimmälle. 
Siinä se on, turhakkeeni, melkein paraatipaikalla olohuoneessa. Ja odottelee iloista pikkuväkeä! 

Ps. Blogeissa kiertää haaste sisustusväreistä. Tässä oli minun ruskeani :) 

Astrid Lindgren kirjoitti kirjansa pikakirjoituksella sohvalla loikoillen. En näitä sepustuksiani loistavaan Astridiin  vertaa, mutta kännykällä olen rivit  kirjoittanut
  ja kuvatkin on  otettu kännykällä.

Ihanaista viikkoa kaikille!

64 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Kiva kun lastenlapset löysivät tuolin todellisen käyttötarkoituksen! Ihanaa viikkoa sinullekin!

Annukka kirjoitti...

Mulla on kanssa "pakkomielle" tai ainakin jonkun sortin viehtymys näitä Ikean (vesihyasintti? vai meriheinä" vai mikä lienee oikea nimi materiaalille?) tuotteita kohtaan. Eniten ehkä olen hingunnut niitä pyöreitä lattiatyynyjä, mutta myös tätä lepotuolia, joka tosin ikävä kyllä ei mahtuis meillä minnekään.

Ja niinkuin nyt tuli todistettua, niin mikään turhake ei todellakaan ole kyseessä, vaan paremminkin monitoimihuonekalu, jonka kaikkia käyttötarkoituksia ei varmaan edes Ikea itse ole hoksannut :)

Tiia K kirjoitti...

Hihii ihanaa, ei laisinkaan turhakkeet, lapset sen tietää ja sitä paitsi mikään joka on noin kaunis katsella ei voi olla turhake. <3

Iloista ja kuulasta päivää Tuulia ihanuudelle ja on sinulla niin kaunis koti. <3

Mysterious M kirjoitti...

Mahtavaa, teillä on oikea temppuilu- tuoli lapsille. Ei tarvi kantaa nyt huolta, että pienet lapset liikkuvat liian vähän alle kouluikäisinä!

Leena Lumi kirjoitti...

Tuulia, ruskea on ehdoton sisutusväri. Käytän sen ohessa vanhaa vihreää ja pinkkiä, joka taittaa aavistuksen vanhaan roosaan. Tämä siis yläkerrassa. Alakerta on navy-väristä ja tyylistä ja siellä saa valloittaa myös turkoosi.

Minusta tuo tuoli on itsensä nyt jo takaisin maksanut ja miten se näyttääkin siltä, että siinä on myös hyvä loikoilla. Pidän Ikeasta eli ikäkään ei vie minua pois Ikean houkutusten ääreltä;) Siellä on aina jotain uutta ja kivaa, erilaista. Kaikkein hassuinta oli, että keväällä 2013 oli pakko päästä Ikeaan Saksassakin;)

Teillä näyttää aina niin kivalta eli meillä taitaa olla aika paljon sama maku...

Anne kirjoitti...

Sopii tuohon kuin nenä päähän ja mikä tärkeintä - pikkuväki tykkää :=)

Viltsu kirjoitti...

Näyttääpä ihastuttavalle löhötuolillekin, mutta ehdottomasti ihana liukumäki varmasti! :) Katselin samalla seeprakuoseja. Rakastan niitä...kin.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Matkatar! Kivasti sanottu: lastenlapset löysivät todellisen käyttötarkoituksen :) Lapset ovat kekseliäitä! Ja se totuushan tulee lasten leikeistä, no ei se ihan noin mennyt, mutta sallittakoon :)

Tuulia kirjoitti...

Ne lattiatyynytkin ovat kivoja! Ja pakko kai sitten myöntää, että tämä lepotuolikin on kiva. Aina kun katson sitä, tulee hymy huulille ja muistuu mieleen nuo pikkuiset! Monitoimihuonekalu :)
Kiitos Annukka!

Marjatta kirjoitti...

Kaunis tuoli, joskin tilaa vievä.
Ei siis mikään turhake, kun kuulee, miten pienet ihanuudet ovat keksineet sille käyttöä.

Ikeasta löytyy kaikkea kivaa ja joskus sellaistakin, mitä ei välttämättä tarvitsisi.

Ihanaista viikkoa myös sinulle!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Tiia-ihanainen! Turhake on niin hauska sana. Wikipediassa kerrotaan, että sanaa käytetään leikkimielisesti tavarasta, joka ei ole kovin hyödyllinen tai käytännöllinen. Eli tämän määritelmän mukaan tuoli on hyödyllinen :)
Ja kiitos! Sinun kommenttisi saa aina hymyn huulille!

Ansku kirjoitti...

Tuo tuoli ei todellakaan ole mikään turhake. Oho, olipas siinä monta t-alkuista sanaa =D
No, joka tapauksessa se on kaunis, todistettavasti monikäyttöinen ja hauska, sekä sopii myös erinomaisesti ihastuttavaan kotiisi ♥
Ehdottomasti hyvä hankinta! :)Rva Kepponen kirjoitti...

Ihanaa, kun lapset saavat kiipeillä ja leikkiä tuolissa :) Se on lisäksi vielä kivan näköinenkin. Hyvä hankinta siis :)

Tuulia kirjoitti...

Sinä sen sanoit! Temppuilutuoli! Kannan vastuuta siitä, että lapset liikkuvat! Hyvä ettei ole tuon korkeampi temppuilutuoli, vältytään vaaratilanteilta!
Kiitos ihanainen M !

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Leena! Ruskea on lämmin ja helppo väri. Se taitaa olla minun tehostevärini :) Sinä olet sisustajaihmisiä kaiken muun toimen lisäksi, sen olen huomannut. Minulla tavarat jotenkin vain löytävät paikkansa. Muutoissakaan ei ole paljoa hankittu uutta, vaan olen istuttanut vanhat jutut uuteen kotiin. Minulta löytyy aika paljon huonekaluja 80-luvulta, silloin olin moderni mustavalkoinen sisustaja :)
Ikea on ihana kauppa. Tämän päivän sisustajat, kun sisustavat lyhyellä syklillä, niin mikäs sen mainiompi liike. Ja löytyy sieltä paljon huonekaluja pidempäänkin käyttöön. Ja entä kaikki pienet sisustustarvikkeet - Ikeasta saa.
Näin olen minä myös ymmärtänyt, meillä on samanlainen maku.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Anne! Tuo on kyllä kaikkein tärkeintä, että pikkuväki tykkää. On niin kiva katsoa pikkuväen hääräilyä tuolin ympärillä. Kivasti sanottu, sopii kuin nenä päähän :) Alan pikkuhiljaa itsekin uskoa tuohon :=)

Tuulia kirjoitti...

Kyllä siinä on kiva löhoilläkin, mutta se natisee tällä painolla :=) Se on ehdottomasti parempi liukumäki. Seeprakuosit ovat vieneet minutkin mennessään. Aikaisemmin tässä huushollissa oli melkeinpä vain veneitä ja lintuja, mutta seeprat ovat hyvin kotiutuneet tänne. Kiitos, ihana Viltsu!

Tuulia kirjoitti...

Kaunis kiitos Marjatta! Vie tilaa, olen samaa mieltä. Se minut silloin, kun tuolin raahasin kotiin, pelästyttikin.
Vaan löysi paikkansa ja vei pikkuisten sydämen :)
Ikea on sellainen kauppa, että kummasti sieltä löytyy niin tarpeellista ja tarpeetontakin. Siellä pitäisi mennä laput silmillä niinkuin hevoset kilpailuissa. Me käymme Ikeassa aika useasti syömässä ja silloin noita lappuja tarvittaisiin :)

kristiina kortelahti kirjoitti...

Lapset keksivät uusia käyttötapoja sellaisille tavaroille, joille me aikuiset näemme vain sen yhden ja ainoan käyttötavan.

Tuta kirjoitti...

Mukavan näköiset ja tyylikkäät tuolit.. ei laisinkaan turhakkeet :)
Ihanaa kuluvaa viikkoa sinulle!

ritva kirjoitti...

Mukavan näköisiä tulia. Mukavaa viikkoa:)

CurryKaneli kirjoitti...

Kyllä aika tavaran nauttii. Eli selvästi oli onnistunut ostos. Meilläkin löytyy paljon ruskeaa kotonta, hieman valkoista ja punaista joukossa.

Tuulia kirjoitti...

Nyt se on todistettu, ei tuosta tuolista turhakkeeksi ole. Se on monitoimituoli, ainakin pikkuväen mielestä.
Osaat luoda hyvää mieltä kauniilla sanoillasi. Kuin taikasauvaa heiluttelisit. Kiitos Ansku!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos! Myönnän, että se taisi sittenkin olla hyvä hankinta. Ja pikkuväelle se on tuottanut paljon iloa. Ei kaikilla aikuisilla ole liukumäkeä olohuoneessa :)
Kiitos ihana Rva Kepponen!

Tuulia kirjoitti...

Niinpä. Lapsilla on mielikuvitusta ja ovat luovia. On ilo seurailla lasten touhuja. Kun kaiken lisäksi osaavat elää hetkessä. Kiitos Krisse!

sirkkis kirjoitti...

Minä ajattelin ,että nuo ovat ihana lasten leikkipaikka. Kyllä siinä on varmasti mukava otta ettonet. Malliltaan rentouttvan näköinen.

Tuulia kirjoitti...

Tällä postauksella ja näillä vastauksilla minäkin jo uskon, että puheet turhakkeesta ovat ihan puppua. Ja pikkuväkikin on on samaa mieltä, se on monitoimituoli. Kiitos Tuta!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ritva! Monitoimituoli. Sellainen se on :)

Tuulia kirjoitti...

Olen tullut samaan tulokseen. Ensi reaktion jälkeen silmä on tottunut ja mikä parhainta, pikkuväki viihtyy tuolissa.
Monet bloggarit esittelevät kotiaan väreinä, ota vastaan haaste, jos siltä tuntuu. Minä en osaa oikein sisustusjuttuja tehdä, joten upotin ruskean värin tähän juttuun. Kiitos CurryKaneli!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos ihana Sirkkis! Kyllä se niin onkin, lasten leikkipaikka :) Ei monilla aikuisilla olekaan liukumäkeä olohuoneessa. Lepotuolista on moneksi.
Mukavaa viikkoa!

Hannah kirjoitti...

Oi, niin kaunista ja viihtyisää teillä! Mainiota, miten lapset "löytävät" ja oivaltavat toisin huonekalujen mahdollisuudet:)
Minäkin pidän ruskeasta ja muutenkin maanläheisistä sävyistä.

Aurinkoisia päiviä♥

Haveaniceday1 kirjoitti...

Tuleepa puhelimellasi hyviä kuvia. Kotisi näyttää viihtyisältä ja tyylikkäältä, ihan mun värit myös :)

orvokki kirjoitti...

Toisille turhake, toisille elintärkeä huvituskalu. Kohta sinäkin valtaat tuon tuolin ja ihmettelet, miten olet voinut sitä turhakkeeksi sanoa.
Pienet lapset osaa löytää kaikkea kivaa, ja jos vielä luvan kanssa saa häärätä ja leikkiä, niin a vot. Arvaappa vaan millaisia muistoja vievät aikuisuuteen.

Lady of The Mess kirjoitti...

Jos lapsille kelpaa, niin eipä mikään turhake ollenkaan - ja ruskeaa löytyy meiltäkin - ja ehkä jossain vaiheessa blogistakin, kun sen värihaasteen kimppuun pääsen;)
Toisenlaisen haasteen sentään tein - ja sellainen löytyy blogistani sinullekin:)

Teija Hakula kirjoitti...

Ihanat lepotuolit! Ja suloisia ovat myös tuoleilla leikkivät lapsukaiset.

Mukavaa viikonjatkoa <3

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Hannah kauniista sanoistasi! Kekseliäitä ja luovia nuo pikkuiset. Heidän ajatteluaan ei ole vielä "kahlehdittu" :)
Täällä meillä kotona vallitsee jonkinlainen mustan, valkoisen ja ruskean liitto.
Valoisia päiviä!

Tuulia kirjoitti...

Ostin joulun alla uuden kännykän ja sillä tulee sen verran hyviä kuvia, että kameralla on nykyisin vähemmän käyttöä.
Kiitos kauniista sanoistasi. Koti ja sen värimaailma ovat muodostuneet aikojen saatossa... ja sinulla samat värit.
Valoisia päiviä Mankka!

Tuulia kirjoitti...

Näin se menee elämässä. Ja kyllä minäkin tuossa tuolilla joskus lekottelen, temppuilu ei onnistu :)
Olen ajatellut noita lasten tulevia muistoja... nyt tuo pienin tiitiäinen on 1,5 vuotias ja pienenkokoinen, hänellä tuottaa välillä hankaluuksia kiivetä tuoliin. Muistaa varmaan isompana tuon tuolin valtavan kokoisena.
Kiitos Orvokki ja valoisaa viikkoa!

SatuTalo kirjoitti...

Onhan tuo houkuttelevan näköinen:) Ja noin pienet kun jostain tykkää, niin se on aitoa ja vilpitöntä.

Nainen Talossa kirjoitti...

Aivan mahtavaa, että tuoli on lasten suosiossa. Tuollainenhan olisi ihana kapistus lastenhuoneeseen. Vai kävisikö niin, että leluksi tarkoitettuna se ei enää kelpaisikaan. Hmmm... voisin ehkä hankkia sellaisen meille ja kieltää lapsilta tuolin käytön. Voisin olla varma, että kohta eivät missään muualla viihtyisikään :D. Kaunis lelu!

arleena kirjoitti...

Tuo on huoleton nojatuoli, ei tarvitse pelätä lasten tullessa, ettäpäälliset suttaantuu. Oikein mainio.

Maija kirjoitti...

Voi..tutut pikkutiitiäiset ovat löytäneet kotinne parhaat puolet :)

Turhaan Tuula aliarvioit itseäsi sisustajana, sillä teillä on kaunis koti!

Näkemisiin! Maija

//Terhi kirjoitti...

On kyllä ihanat ikkunat. Ja kaunis koti muutenkin, varmasti teidän näköisenne

maiju kirjoitti...

Voi ihanat pienet tyttöset. Siinäs näet, että kyllä ne lapset tietää, että mitä tuoleilla tehdään ;)

Katinka kirjoitti...

Ihanaa, että tuoli on mieleinen pikkuisille =D. Eikä tuo hullummalta näytä minunkaan silmään. Mukavaa loppuviikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Olen samaa mieltä. Lapset ovat parhaimpia asiantuntijoita :)
Ja haastetta pukkaa... kävin sen pikaisesti läpi, eiköhän tuo onnistu. Mietintämyssyyn.
Kiitos ja kivaa viikkoa Lady!

Tuulia kirjoitti...

Onneksi noita tuoleja on vain yksi :) Ja suloiset ovat pikkutiitiäiset "liukumäessään". Mainioita pikkutyttöjä, innoissaan ja iloissaan!
Kiitos Teija ja samoin sinulle <3

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Satu! On se :) Paljon houkuttelevampi kuin tavallinen nojatuoli. Pikkuiset sen tietävät. Aidosti ja vilpittömästi :)
Hyvää viikonjatkoa <3

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Katja! Hyvin analyyttisesti ajateltu :) Noin ne pikkuiset asioita mieltävät. Ja tuon "kauniin lelun" kiehtovuutta lisää se, että se ei ole lasten kotona - joka päivä esillä. Vaan tuo kiva kapine on pappan ja tuulian luona :)
Kivaa viikonjatkoa!

Tuulia kirjoitti...

Niinhän se on. Meillä on muuten vaaleat kalusteet, joten tuo tuoli on mitä mainioin lasten leikkeihin. Tuokin asiaa antaa bonuksia tuolille!
Kivaa viikonjatkoa!

Tuulia kirjoitti...

Pikkutiitiäiset ovat näppäriä! Meillä on myös se maja, joka jouluna rakennettiin. Riittää pikkutiitiäisillä touhuamista, kun "mäenlaskun" jälkeen pitää rientää majaan :)
Kiitos Maija-ihana kauniista sanoistasi. Tulee hyvät muistot mieleen!
Näkemisiin! Yritän pistää toimeksi.
Hyvää loppuviikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Tykkään itsekin noista ikkunoista. Tuovat valoa tupaan. Ikkunoitten edessä on vapaa maisema, joten siksikin sopivat.
Kiitos kauniista sanoistasi Terhi, ja mukavaa loppuviikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Niin ovat, pikkutiitiäiset valloittavat. Pikkuisilla on oikea ote. Tuolikin saa uuden käyttötarkoituksen. Ennakkoluulottomia ovat ja rohkeita.
Kiitos sinulle rohkea Maiju!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos kultainen Katinka! Tuoli on maksanut itsensä jo moneen kertaan, se on tuonut niin paljon hyvää mieltä. Eikä näytä hullummalta sinunkaan silmääsi... siinä taitaa olla samanlaista linjakkuutta kuin veneessä :D
Mukavaa viikonloppua veneilijäkaverilleni!

kristiina kortelahti kirjoitti...

Blogissani on haaste sinulle. Toivottavasti innostut vastaamaan!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Krisse, mutta ehdin saada jo tuon 7 kysymystä haasteen Ladyofthemess'iltä. Käyn paremmalla ajalla kurkkaamassa sinun vastauksesi.
Mukavaa loppuviikkoa!

Anne kirjoitti...

Ei ole turha,niin hyvin näyttää pikkuväki viihtyvän.Lapset ovat kyllä kekseliäitä ja osaavat ottaa ilon irti yllättävistä asioista:)Tuoli näyttää hyvältä ja teillä on kaunista muutenkin!

Tuulia kirjoitti...

Niinpä, lapset ovat kekseliäitä ja ennakkoluulottomia. Mainioita ominaisuuksia. Tuoli ei ole turhake, mikä todistettava oli; muistatko geometrian sääntöjä :)
Kiitos Anne kivasta kommentista!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Tuohan on kaikkea muuta kuin turha! Lasten lemppari! Mukavaa viikonloppua, Tuulia!

anneaulikki kirjoitti...

Aika ihana turhake tuo, kelpaisi kyllä mullekin ♥
Blogissansi olis sulle haaste ;)

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Nuohan inspiroivat lapsia keksimään hauskoja juttuja eli eivät silloin mitenkään turhakkeita :-)

Tuulia kirjoitti...

Ihanainen Satu! Kiitos! Lasten lemppari saa nyt olla rauhassa huomiseen :)
Ja Satu, tein juuri uuden haastepostauksen ja haastee jatkuu sinulle. Vastaa, kun ehdit.
Hyvää viikonloppua!

Tuulia kirjoitti...

Turhake on osoittautunut hyödykkeeksi. Huomenna se on taas suosiossa, kun pikkutiitiäiset saapuvat. Kiitos AnneAulikki haasteesta. Kävin sen nopsaan kurkkaamassa, kun tein tätä äsken postattua haastetta. Teen haasteesi jossakin vaiheessa myöhemmin, nyt niitä tuntuu tulevan joka tuutista :) Keväämmällä.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos sinulle Elämää Onnenpähkinässä. Tuoli on todettu hyödykkeeksi :) Ja tempputuoliksi. Turhake se ei ole lainkaan.
Hyvää viikonloppua!