Translate

torstai 8. toukokuuta 2014

Kuva päivässä


Eräs ystäväni kysyi minulta, mikä on Instagram, kun nappasin kaupungilla kameran käteeni ja sanoin ottavani kuvan instaan. Tässä vastaukseni. 

Ja tunnustan heti, Instagram koukuttaa. Hypähdin itse Instaan helmikuussa tänä vuonna, ja kyydissä ollaan kuva päivässä / kahdessa tahdilla. Kuvan lataaminen Instagramiin käy nopeasti. 

Mikä se Instagram sitten on? Se on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, joka avattiin lokakuussa 2010. Toukokuussa 2014 on Instagramin käyttäjiä 150 miljoonaa ja luku kasvaa joka päivä vauhdilla. Instagramista löytyy paljon tietoa googlettamalla.


Instagram lähti aluksi liikkeelle selfie-kuvista eli omista kuvista. Käyttäjät jakoivat innokkaasti omia kuviaan Instassa. Toki selfieitä "liikkuu" edelleenkin paljon.  Mutta nykyään Instagramissa on kuvia kaikesta mahdollisesta! On maisemakuvia, matkakuvia, kaupunkikuvia, katukuvia,  auringonlaskuja, perhekuvia, sisustuskuvia, vaatekuvia, kenkäkuvia, ruokakuvia, arjenkuvia, kahvikuppeja,  autoja, eläimiä, kukkia, designia, jne... jokaiselle jotakin. Tässä pitää mainita, että Marimekon tuotteet ovat suosittuja kuvauksen kohteita. Minua on hämmästyttänyt japanilaisten rakkaus Marimekkoon ja yleensäkin suomalaiseen muotoiluun. 

Tulppaanit ovat lempikukkiani


Jotkut näppäävät kuvat kännyköillä ja samantien lisäävät ne Instagramiin. Kuvia otetaan kaikenlaisilla kameroilla, järjestelmäkameroilla, pokkareilla, puhelimilla. Jotkut tekevät kuvankäsittelyohjelmilla jännittäviä, hienoja kuvia - melkein kuin tauluja - ja vasta sitten tuovat ne Instaan.

Ja meitä kuvaajia on amatööreistä ammattikuvaajiin. Minusta on hienoa, kun näkee kuvia uusista, kiehtovista paikoista ympäri maailmaa - matkustamisesta kun tykkään. Ja kun näkee maailmalla paikkoja joissa on itse käynyt. Ja Suomikin tuntuu  kiinnostavan monia ihmisiä.

Kotimaan matkailua Turusta Helsinkiin


Itse en ole lokeroitunut minkään yksittäisen aiheen kuvaajaksi. Vaan kuvissa "randomina" kerron pienistä hetkistä elämässäni.  Ja kuvaan sekä iPhonella että Canon SX 280 HS- kameralla. Olen ollut tosi tyytyväinen tuohon Canonin hankintaan. Kamera on suhtkoht' pieni ja sillä saa hyviä kuvia vähäisessä valossa ja siinä on Wi-Fi ominaisuus. 
 

Tässä lisää Instagram kuvia  /  Tuuliapix

Maisema mökkisaarelta Rymättylästä

Ruuhkaa Turussa

Kevään ensimmäinen vene vedessä

Aurajoenrannan ravintolat ovat kutsuvia.

Caesar - salaatti

Jokibulevardilla (kelpaako selfie-kuvaksi?)


Vanhaa sananlaskua mukaellen:
A pic a day keeps a doctor away. 

Kuvaterveisin, Tuulia


20 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Hyvä ja selventävä postaus Instagramista! Olen huomannut että monelle Instagram on vielä vieras ja vaikka itse olenkin siellä jo mukana sain postauksestasi paljon uutta tietoa.
Sinulla on upea Instagram-sivusto!<3

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

hmmm...pitäisiköhän minunkin liittyä joukkoon..:)

Katinka kirjoitti...

Ihania kuvia sinulla jälleen. Ja kyllä, Insta koukuttaa, jäin siihen ihan heti koukkuun =). Sinulla on muuten ollut aivan ihania kuvia instassakin, on ollut ilo seurata =).

Ansku kirjoitti...

Ihania kuvia! Täytyisiköhän tässä ryhdistäytyä ja liittyä joukkoon? ;)

Josiel Dias kirjoitti...

Parabéns Querida amiga, Seu blog é uma benção. Estou seguindo
Aproveito para também compartilhar o nosso. Faça-nos uma visita ficaremos felizes e mais ainda se nos seguir-nos. Deus te abençoe.
Josiel Dias
Mensagem Edificante para Alma
http://josiel-dias.blogspot.com
Rio de Janeiro

Tuulia kirjoitti...

Kiitos ihana Susanne! Instagramiin saa niin nopsaan ja kätevästi päivän "postauksen". Ja valokuvaaminen viehättää minua. Liikaakin :)

Tuulia kirjoitti...

Irmastiina :) Tule mukaan vain! Ryhdyn seuraajaksesi! 💕

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Katinka! Olen iloinen valokuvaajan kommentista! 😊 Seuraillaan!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ansku! Ryhdistäydy :) ja tule joukkoon. Tulen seuraajaksi. Blogi ja instagram tukevat toisiaan. Seuraillaan 😊

arleena kirjoitti...

Hyviä kuvia. Oli ilo katsella. Turustakin tuttuja paikkoja.
Minun pitäisi taas aloittaa tämäkin, aloitin vuosi sitten, vaan lopahti jossain vaiheessa.

Tuulia kirjoitti...

Thank you a lot Josiel! I must translate your text. But I'll come back :) Have a good week!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Arleena! Jos vain ehdit, niin uudelleenlämmittele Instaharrastuksesi. Siellä on nykyään paljon bloggaajia mukana. Alan seurata sinua :) Kevätterveisiä!

Vikki kirjoitti...

Instagramiin en ole perehtynyt ollenkaan, hyvä kun kerroit!
Ihana kuva tulppaaneista jotka isona kimppuna Aalto-maljakossa ovat upeimmillaan!

Teija Hakula kirjoitti...

Voi miten ihania kuvia Turusta ja lähiseudulta! Tyttäreni on ahkera instan käyttäjä, itselleni se on jäänyt vieraaksi.

Krisse kirjoitti...

Hienoja kuvia. Mutta miten olet saanut tuon kuvan otettua jossa on Turun linna, purjevene ja uudehkot kerrostalot. Eivätkö nuo talot ole sataman lähellä, tarkoitan niitä joiden osoite on Kaarle Knuutinpojankatu tai jotain sinne päin. En käsitä miten olet saanut ne samaan kuvaan tuolla tavalla!!!!??? Onko kuva kollaasi?

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Krisse! Kaarle Knuutinpojan talot ja Linna samassa kuvassa - onnistuu! :) Seisoin Hirvensalon Lauttarannan venesatamassa ja sieltä. Pitääkin ottaa uusia kuvia, kun on muitakin veneitä jo vedessä. Kiitos mielenkiintoisesta kommentista.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Teija! Ymmärrän tytärtäsi. Instaan jää koukkuun. Silti voit kokeilla :D

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Vikki! Instassa on bloggaajia paljon. Lintubongareirakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Instan kautta tänne pyrähdin ja taidampa jäädä samalla lukijaksi! Kivoja kuvia ja mukavanoloinen blogi sinulla!
-teikkuw

Tuulia kirjoitti...

Hei Teikkuw! Tämä oli mukava yllätys! Tervetuloa mukaan. Instaan tupsahtaa enemmän kuvia kuin tänne tekstiä, mutta pikkuhiljaa... Heleitä kevätpäiviä sinulle!