Translate

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Piipahdus Naantalissa

Tervehdys kaikille! Olen sairastanut vuosikymmenen flunssan... en tosiaan muista milloin viimeksi  on moista ollut. Tapahtumat ovat sattuneesta syystä jääneet väliin, joten Instagramkuvani pääsevät nyt pääosaan tässä tarinassa.

Naantali on puolimatkassa, kun matkaamme mökille. Sinne on mukava pysähtyä silloin tällöin, se on niin viehättävä pikkukaupunki. Tämä on nopean pysähtyjän tarina Naantalista. Kaupungista löytyy monta mielenkiintoista paikkaa ja tarinan lähdettä, sinne pitää joskus pysähtyä ajalla ja ajatuksella. Keskiaikainen harmaakivikirkko sijaitsee Naantalin vanhassa kaupungissa melkeinpä meren rannassa. Kirkko on ollut alunperin birgittalaisluostarin kirkko, ja nykyään se on luostarista ainoa jäljellä oleva rakennus. Naantalin kaupunki on latinaksi nimeltään Vallis gratie eli Armonlaakso, ja se on perustettu jo v. 1443.


Kirkon vieressä olevia puutaloja. Niissä on nykyään mainioita kahviloita ja ruokapaikkoja. Naantali on suosittu turistikaupunki, varsinkin kesäisin.


Tämä suloinen kioski on avoinna vain kesällä. Kun laitureilla kävelee, niin tuolta on ihan pakko ostaa jätskit. Kioskissa on vanhan ajan tunnelmaa. Tulee mieleen Suomi-filmit.Cafe Antonius on romanttinen kahvila-ravintola ja myös pieni hotelli. Kahvilassa on tarjolla jo kuuluisaksi tullutta suussasulavaa kakkua, Aatoksen unelmaa ja paljon muita herkkuja...
Kirjailija Laila Hirvisaari (Hietamies) on asunut pienessä rauhallisessa hotellissa monena kesänä, siellä taitaa olla  inspiroiva ilmapiiri kirjoittamiselle.

Ravintola Cafe Antonius


Merisali on verraton paikka. Isot terassit tarjoavat upeaa näköalaa syömisen ja juomisen ohella. Sisällä on herkullinen buffet, joka on avoinna joka päivä kesän ajan. Ja sisätilat ovat kauniit ja merellisesti sisustetut. Iltaisin soi elävä musiikki monen makuun rockista jazziin ja klassistakaan ei ole unohdettu. Tänne on helppo tulla! Suosikkipaikkojamme.Wanha Naantali - kaupasta löytyy monenmoista Naantalituliaista. Kannattaa tutustua.Nopea Naantalikierros on tehty ja toisen puolimatkan jälkeen ollaankin yhteyslaiturissa Ahteentaassa. Tavarat autosta veneeseen ja matka saarelle voi alkaa.

Iloista Wappua! t. Tuulia

28 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Naantali on ihana kesäkaupunki! Ystäviä asuu Mannerheiminkadun varrella..:)

ritva kirjoitti...

Kauniit kuvat Naantalista:)

Marru kirjoitti...

Kesäisin tulee Naantalissa käytyä ja Merisali on tullut hyvin tutuksi :))

Teija Hakula kirjoitti...

Naantali <3 Mökiltä on vain 15 minuutin venematka Suomen kauneimpaan kesäkaupunkiin! loma-aikaan siellä tulee piipahdettua harva se päivä.

Yleensä ruokailemme Trapissa ja kaffella käymme Liljan ja Aatoksen luona.

Kiva, kun olet palannut blogistaniaan, sinua on ollut jo ikävä!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Irmastiina! Naantali herää kukoistukseen kesällä. Mukavaa vappuviikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ritva! Naantaliin pitäisi mennä kuvaamaan oikein ajan kanssa. Ehkä joku päivä... Hyvää vappuviikkoa! 🌷

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Marru! Naantali on kesäkaupunki, jos mikä! Ja Merisali mainio paikka. 🌿

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Teija ihana! �� Naantali on niin super! Trapissa ei olla käytykään monena kesänä, sinne pitääkin poiketa. Ja kaffepaikka on mitä parhain!
Hyvää vappuviikkoa!

Krisse kirjoitti...

Naantali on ihana kaupunki! Siellä käytiin usein silloin kun vielä Turussa asuttiin. Muumimaailmakin on tullut pariin kertaan käytyä lastenlasten kanssa.

Lady of The Mess kirjoitti...

Upeita kuvia! Naantalissa tulee käytyä ihan liian harvoin. Oikeastaan vain kesäisin. Ja nyt kun ei tarvitse enää Muumimaailmaa valloittaa, vielä harvemmin. Merisalin buffet on kyllä käytävä joka kesä maistamassa;)

Anne kirjoitti...

Olen viettänyt tyttärieni kanssa kauniita ja aurinkoisia päiviä Naantalissa muutama vuosi sitten... jäi mieleen se tunnelma... ihan kuin ei oltais suomessa ollenkaan.

CurryKaneli kirjoitti...

Hei, blogissani on haaste sinulle, mikäli et ole aiemmin vastannut siihen. http://currykaneli.blogspot.fi/2014/04/haastettu-11-asiaa.html

Dahlia kirjoitti...

Voi Naantali on niin kaunis! Kerran vuodessa sinne tahtoisin päästä, saa nähdä onnistuuko meno tänä vuonna ollenkaan :)

Matkatar kirjoitti...

Ihana postaus! Tekee mieli Naantaliin...Olen käynyt siellä kauay sitten lasten kanssa Muumimaassa:)

Sussi kirjoitti...

Tuttu ja rakas paikka! Kiva postaus!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Krisse! Naantalissa viihtyvät kaikenikäiset. Siellä on jokaiselle jotakin. Hyvää vappuviikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Lady! Meille se on sopivasti puolimatkassa, mutta kyllä siellä mielellään viettäisi pidempääkin päivää. Merisalissa on jo kerran käyty tänä keväänä. Siellä oli paljon väkeä. Mukavaa vappuviikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Anne! Naantalissa on hieno tunnelma, kansainvälinen. Tytöillä ja sinulla on sieltä suloisia muistoja! Iloista Wappua!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos CurryKaneli! Minä olen huono vastaamaan haasteisiin. Nyt taitaa olla neljä jonossa. Punastun :) Kurkkaan. Iloista Wappua!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Dahlia! Naantali sykähdyttää! Toivottavasti tämän vuotinen meno onnistuu. Peukkuja! Iloista Wappua!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Matkatar! Jos olette tänä kesänä Suomessa, niin suosittelen uutta käyntiä siellä :) Muumimaailma on kiva ja kaupunki tarjoaa vaikka mitä. Iloista Wappua!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Sussi! Monilla on hyviä muistoja Naantalista. Se on rakas paikka myös minulle. Iloista Wappua!

arleena kirjoitti...

Naantali on todella kaunis ja historiaa huokuva kaupunki. Siellä on vierailtu keväästä syksyyn, vaan nyt taitaa jäädä vähemmälle, kun ollaan täällä kaukana.
Hienot kuvat.

Tuulia kirjoitti...

Meitä Naantali-faneja on paljon. Eikä ihme, kaupunki on varsinainen helmi. Kiitos kuvakehuista, olen antanut kuvaamiselle pikkusormen, ja niin siinä kävi... kamera kulkee aina mukana. Iloista Wappua!

imlacking kirjoitti...

Mä en oo tainnut käydä koskaan Naantalissa vaikkakin muuten Suomessa on tullut aika paljon matkusteltua.

Tuulia kirjoitti...

Hei Imlacking! Se on aika helposti täytettävissä, että käy Naantalissa. Suosittelen todella. Ja kesällä. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kesänodotusta! 😊

Kaisa kirjoitti...

Naantali on vielä käymätön paikka, mutta let´s go listalla

Tuulia kirjoitti...

Hei Kaisa! Kun joskus menet Naantaliin, mene avoimin silmin :) Se on kiehtova, pieni, merellinen kaupunki. Käymisen arvoinen! Hyvää kesänodotusta!