Translate

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kukkivat sillat


Turussa on kaunis, "kukkiva" Teatterisilta, joka ylittää Kaupunginteatterin kulmalta Aurajoen. Tästä kevyen liikenteen sillasta on tullut kuvaajien mekka, joskin myös kävelijöitten ja pyöräilijöitten! Nykyään varma kevään merkki Turussa on se, kun Teatterisilta kukitetaan sadoilla keltaisilla narsisseilla. On syntynyt uusia perinteitä. Silloin sillalle pysähdytään ja ihaillaan jokilaivoja ja vanhoja ja uudempia rakennuksia joen varrella. Ja kamerat käyvät...


Kun pohdin tälle tarinalle nimeä, niin mieleeni tuli elokuva "Hiljaiset sillat". Sen on tainnut aika moni nähdä. Elokuva sijoittuu Yhdysvaltain Iowaan, maatalousvaltioon. Siinä ovat pääosissa Meryl Streep ja Clint Eastwood. Kaunis ja surullinen rakkaustarina saa hienot puitteet Iowan katetuista silloista.

Iowan katettu silta (kuva netistä)

Kauan sitten sain kuulla useammiltakin tahoilta muistuttavani Meryl Streep'iä. Sorry Meryl, näin väitettiin.  Meillä töissä julkaistiin aikanaan työpaikkalehteä nimeltä "Luuri". Ja talosta etsittiin lehteen henkilöitä, jotka muistuttivat kuuluisuuksia. Lehdessä esiintyivät ainakin Lauren Bacall ja Al Pacino - siis heidän näköisensä henkilöt työporukastamme. Minuakin pyydettiin mukaan, ja minut olisi meikattu, no tietysti - Meryl Streep'iksi. Jostain kumman syystä se hanke kaatui. Ei se minua silloin harmittanut, ujokin olin. Mutta nyt olisi kiva vertailla, olisiko sitä samaa näköä ollut tai ei? :)

Halfpenny Bridge (kuva netistä)

Teatterisillalta ja Hiljaisilta silloilta vielä Halfpenny Bridgelle, Dubliniin. Ha'penny Bridge on kevyen liikenteen silta, joka ylittää kaupungin läpi kulkevan Liffey-joen. Nimestään huolimatta sillan ylittäminen ei maksanut mitään, sen yli kulkeminen ei ollut penninkään arvoista eli se oli ilmaista.

Halfpenny Bridge (kuva netistä)
Silloin aikoinaan kun siellä Irlannin vihreällä saarella asustelin, niin tätä siltaa mielelläni astelin, sillalta oli kiva katsella kaupungin molempia rantoja. Ha'penny Bridge ja Teatterisilta eivät ole samannäköisiä, mutta kuitenkin niissä on jotain samaa tunnelmaa... ehkäpä jotakin vanhanajan siltaromantiikkaa. 
Let's sit down on the bench with me :)) 


** Tuulia 


Ps. Minulle on tullut uusia lukijoita lisää, tervetuloa mukaan Aurora ja Pepita. Toivon, että viihdytte näillä pienillä retkillä.26 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hei
En muista olenko maininnut, että kuopukseni ja poikani ovat asuneet siellä Turussa. Nyt toinen heistä on Kroatiassa ja toinen Chilessä - matka jatkuu :)
Turku on kyllä yksi suomen kiehtovampia kaupunkeja. Sinä olet itse myös selvästi kokenut maailmanmatkaaja. . . minä enemmän sellainen kotinurkilla pyörijä.
Hauska tuo vertauksesi hiljaisiin siltoihin : yksi lempielokuvistani ,,, ehkä siksikin, että Meryl Streep ei koskaan petä - hänen elokuvansa ovat mieleeni.Kauniita kuvia sinulla taas :)

Katinka kirjoitti...

No voi ei,pitääkö tässä todellakin startata auto ja laittaa sen nokka kohti Turkua? Siis tuollainen silta olisi ihan pakko päästä kuvaamaan!!! Aivan ihania kuvia olit ottanut. Aurinkoista sunnuntaita.

Marja kirjoitti...

Kiva tarina, kun laajensit Teatterisillan lisäksi muihinkin siltoihin!

Ansku kirjoitti...

Onpa ihana perinne! Tuo silta piristää kummasti katukuvaa ja on hienoa, että se saa ihmiset liikkeelle kameroineen :) Kauniita kuvia olit ottanut. Kiva kun laitoit ne tänne meidän iloksi! :)

Marru kirjoitti...

Ihanat sillat! Nyt sit pitäisi päästä ihailemaan tuota Turun hiljaista siltaa :))

Lady of The Mess kirjoitti...

Kyllä Turussa vaan kelpaa - ja itse pidän ihan hurjasti kaupungeista, joiden läpi virtaa joki - sehän tietää aina siltoja. Silti - vaikka Turussa käynkin töissä, en vielä ole Teatterisillan narsisseja bongaamaan. Maanantaina on pakko käydä katsastamassa;)
Ja Hiljaiset sillat -leffa saa melkein nimen kuulemisesta tipan linssiin;)

Rva Kepponen kirjoitti...

Onpas kauniiksi ja keväiseksi laitettu tuo teatterisilta. Voi kun meilläkin päin olisi tuollainen kukkiva silta.

Sussi kirjoitti...

kauniilta näyttää, narsissit kuuluvat niin kevääseen:)

Teija Hakula kirjoitti...

Aivan huikea tuo sinitaivaan ja keltaisten narsissien sinfonia!

Upeita kuvia jälleen kerran, kiitos niistä!

En tiennytkään, että olet asunut Irlannissa, kiehtovaa.

Sillat on niiiin romanttisia <3 <3

Ihanaa pääsiäisen odotusta!

Leena Lumi kirjoitti...

Hyvä Turun kaupunki;)

Meillähän on muutakin yhteistä kun Turku: Minuakin on verrattu Meryliin ja minä kun haluaisin olla Catherine Deneuve;) Toisekseen: Olet asunut Irlannnissa! Me oltiin sinne muuttamassa vuonna koivu ja tähti ja olimme koeasumassa muutaman viikon Galwayta. Minä rakastuin maahan matkakohteena, mutta en halunnut muuttaa sinne silloin riskiraskauteni takia. Siellä oli silloin monta asiaa aika takapajulla, mikä kävi ilmi siitä, kun tapasin sikäläisen mahdollisesti tlevan lääkärini...Myöhemmin kävi ilmi, että tein oikean ratkaisun. Mutta Irlanti lomamaana houkuttaa ja myös maana, jossa voisi viipyä vähän pidempäänkin - nyt, mutta ei silloin.

Mun on pakko nyt päästä Viherlandiaan noutamaan paljon narsisseja isoon ruukkuun sisäänkäyntiin.

Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle!

Sirpa kirjoitti...

Ihanat kevätkuvat, ja tosi kaunis koko blogisi!
Ps. Tuore IG-ystävyys ei riittänyt, piti heti ryhtyä myös blogi-ystäväksi! :)

Tuulia kirjoitti...

Hei Sirpa! Tämäpä oli kiva yllätys. Tervetuloa! Arvelinkin sinun olevan "saaristolaisia". Ja Berliinistä vielä, se on todella mielenkiintoinen kaupunki historioineen. Energistä tulevaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Hei Anne! Toinen poika Kroatiassa ja toinen Chilessä. Saat kyllä poikiesi kautta paljon tuntumaa maailman "menoon". Meryl Streep on myös minun suosikkinäyttelijöitäni. Ja Hiljaiset sillat ihana! Kiitos kivasta kommentista ja hyvää tulevaa viikkkoa!

Tuulia kirjoitti...

Katinka - autoon vain ja tervetuloa Turkuun. Kiitos, kaunis on teatterisilta ja narsissit sen vielä kruunaavat. Hyvää tulevaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Marja! Sillat kiehtovat minua. Ja niin myös sinua, sen olen havainnut:) Mukavaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ansku! Tuosta sillan kukittamisesta on tosiaan tullut kaunis, uusi perinne. Kaunis silta ja kauniit kukat - silloin kamera käy:) Energistä tulevaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Marru! Sillat ovat kiehtovia! Ja Turussakin nyt oma hiljainen silta. Tervetuloa Turkuun, Marru! Hyvää uutta viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Lady! Samoin minä. Ja Turussa on vielä merikin. Huomenna otat kameran kainaloon ja kuljet joen vartta teatterisillalle, jos kunto ei nouse, niin mieli kyllä piristyy. Hiljaiset sillat on vain niin unohtumaton. Hyvää tulevaa viikkoa!

arleena kirjoitti...

Minä ihastellen kuvasin Turussa aina nuo narsissit ja tietysti koko sillan.
Kaunista on taas, samanlaista kuin silloinkin.
Kauniita siltoja on Turussa ja myös muualla.
Tykkään silloista ja ne vilahtelevat aina silloin tällöin blöogissanikin.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Rva Kepponen! Olen niin samaa mieltä, suloinen on siltamme :) Hyvää tulevaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Sussi! Narsissit ovat kyllä niinkuin pikkuaurinkoja. Ja keltainen väri niin energinen. Hyvää viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Teija! Sinitaivaan ja keltaisten narsissien sinfonia! Olipa upeasti sanottu :) Olen tosiaan asunut Irlannissa 90-luvulla. Se kuuluu aikaan entiseen, ex-mieheni oli siellä työssä kolme vuotta. Ja minä mukana vähän lyhyemmän ajan. Irlanti on kiehtova maa ja irlantilaiset ihania, musikaalisia, auttavaisia... voisin jatkaa listaa vaikka kuinka. Kiitos samoin, ihanaa pääsiäisen odotusta!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Leenaseni! Minä asuin maassa 90-luvulla, ja nykyään Irlanti on kuin eri maa. Ymmärrän valintasi aikoinaan. Sinäkin Meryl Streep :)) Minä olen tosi iloinen vertauksesta, sitä paitsi minun ja Merylin Irish dancing taidot ovat suurin piirtein samaa luokkaa :)
Joko narsissit ostettu?
Aurinkoista viikko!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Arleena! Meitä siltafaneja riittää. Turussa on ollut ikäviäkin kohtaloita silloilla, kun tuo vanha Myllysilta romahti. Vaan nyt ihaillaan Teatterisiltaa. Hyvää tulevaa viikkoa!

Anne kirjoitti...

Kirjoitin epämääräisesti - :) hyvä minä:))!!! toinen heistä tyttö :) kuopukseni 19v-hän Kroatiassa..toinen poika, syntynyt vuonna -88 asuu nyt Chilessä.Minulla 4 omaa lasta, 85, 88, 89 ja 94. Sitten on kyllä siunaantunut enemmänkin elämän myötä ;) Mukavaa viikkoa sinulle :)

//Terhi kirjoitti...

Onpa kaunis silta. Klikkasin lukijaksesi.