Translate

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Merikotka taivaalla ja haahkoja Aurajoessa


Pääsimme saarimökillemme jo viikkonloppuna. Aurinko on meitä hellinyt viime aikoina ja sulattanut meren jään. Kevät tuli maaliskuussa. Telkät ja haahkat olivat myös saapuneet. Ne vain olivat niin arkoja, että uiskentelivat ja lentelivät kaukana saaresta.

Vaan sitten näin kotkan liitelevän taivaalla, ja se tuli suoraan saarta kohti. Onneksi minulla oli kamera kädessäni, ja sain elämäni ensimmäisen vähänkään kunnollisen kuvan kotkasta. Kaunis merikotka lensi suoraan saaren yli häviten sitten taivaalle. Olen ennenkin yrittänyt  kotkia kuvata, mutta kuvissa ne ovat näkyneet vain pisteinä, ja vain minä olen tiennyt, että kotka on kuvassa. Toki tästä on pitkä matka todellisten lintukuvaajien kuviin, mutta minulle tämä oli bingo! Ja on se vaan niin majesteettinen näky taivaalla! Olin innoissani vielä kauan kotkan näkemisen jälkeen.


Merikotkan siipien kärjen harittajat voivat olla jopa 60 cm pitkät. Ja siipien kärkiväli on 190-240 cm. Uljas on kotka! Ja nokka on nuorella linnulla tumma, vanhalla linnulla täysin keltainen.

Nyt olen kaupunkikodissa, ja kotkaa täälläkin ihailen, tämä kotka tosin on seinällä :) Minulla on Merikotka-taulu, jonka on maalannut kaarinalainen lintutaiteilija Reima Nurmikko. Samainen taiteilija on tehnyt myös isot, ihanat Aurajoen haahkat, jotka myöhemmin keväällä ilmestyvät jokeen ilahduttamaan turkulaisia ja matkailijoita. Kun tarkasti katsoo, niin huomaa, että taulun merikotkan nokka on keltainen.

Ja Aurajoelle :)
Reima Nurmikon ihanat haahkat Aurajoessa. Tuo ensimmäinen kuva on kesältä 2012, 
silloin linnut uivat lähellä jokilaivoja Samppalinnan kupeessa. Alimmainen kuva on viime vuoden syksyltä, jolloin linnut olivat jo "muuttopuuhissa". Ja tänäkin vuonna haahkojen pitäisi saapua tuohon Kirjastotalon eteen lipumaan.

Vaan nyt on kevät, kuljen Aurajoen rantaa ...
Haahkoja ei vielä näy. 

Hyvää kevätmieltä kaikille!
** Tuulia

 17 kommenttia:

Teija Hakula kirjoitti...

Merikotkan näkeminen on harvinaista herkkua, muutaman kerran olen itse nähnyt tuon mahtavan linnun meren yllä liitelevän.
Kiva, kun pääsitte jo nauttimaan mökkielämästä. Lauantaina keli oli mitä mahtavin!
Aurinkoista alkavaa viikkoa, se on huomenna jo huhtikuu, JEE!

Stadin Friidu kirjoitti...

Kylläpähän,Tuulia,nappasit kuvan linnusta komeimmasta. Ei mikään turha lintu tämä merikotka.Uhkuu ylpeyttä,rohkeutta,pelottomuutta.Hienoa, kun seinälläsikin on siitä edustaja.

Mukavaa viikkoa ja huomenna alkavaa huhtikuuta.

ritva kirjoitti...

Upeat kuvat merikotkasta.Mukavaa maaliskuun viimeistäpäivää ja Huhtikuun alkua.♥

Marru kirjoitti...

Viime keväänä näin ekaa kertaa merikotkan, niin että hyvin erotti linnun ja vastaavanlaisen kuvan sain silloin :)
Ihanaa alkanutta viikkoa!

CurryKaneli kirjoitti...

Hyvät kuvat merikotkasta. Siitä kun on niin vaikea saada kuvaa. Viimeiset kolme vuotta on meidän mökkisaaren yläpuolella pyörinyt merikotka pari ja viime kesä saivat ilmeisesti poikasen. Sitä missä pesä on emme tiedä, mutta on todella hienoa nähdä nuo uljaat linnut taivaalla.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Teija! Mökkikausi sai komean avauksen, kun kotka lensi saaren yläpuolella. Upea lintu!! Heleätä huhtikuuta!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Stadin Friidu! Kyllä minä olinkin täpinöissäni, kun linnun näin ja vielä kuvankin sain. Majesteettinen näky!! Heleätä huhtikuuta!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ritva! Uljas lintu, ja sain kuvan!! Jippii! Heleätä huhtikuuta!

Tuulia kirjoitti...

Sinä onnellinen, sait jo ekalla kertaa kuvan. Minulla aikaisemmat kuvat olleet pisteitä taivaalla :)) Heleätä huhtikuuta!

Tuulia kirjoitti...

Se on kyllä niin hieno kokemus, kun näkee kotkan / kotkat taivaalla. Se on Suomen suurin päiväpetolintu. Merikotkien määrä on lisääntynyt, talviruokinta on onnistunut. Hyvä niin, saamme jatkossakin ihailla näitä ylväitä lintuja. Heleätä huhtikuuta!

Sussi kirjoitti...

Upea bongaus!

Anne kirjoitti...

Hieno kuva ..oikeaan aikaan, oikeassa paikassa !

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Sussi! I'm happy!!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Anne! Juurikin näin. Heleätä huhtikuuta!

arleena kirjoitti...

Muistelin, kun nuo haahkat tulivat Aurajoelle. Mukava, että uiskentelevat edelleen.
Hienosti sait merikotkan kuvattua.

Tuulia kirjoitti...

Arleena kiitos! Nuo Aurajoen haahkat tuovat kevään kaupunkiin, jos toki teatterisillan kukittaminenkin. Ja vieläkin tuo kotka tuottaa iloa minulle :) Heleätä huhtikuuta!

pike kirjoitti...

Hienot kuvat olet ottanut kasken mäeltä taidemuseon suuntaan, turun linna ja jokiranta kävely.pitäisi minunkin kuvata enempi kotikaupunkiani turkua.