Translate

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Tyttö, vuohi ja poika sekä sisustusta


Uudet vuodet on toivoteltu ja säihkytelty ja vietetty ystävien ja tuttujen kanssa. 
Ja nyt tähän päivään 4.1.2015, vaikka kuvissa vielä joulua ja uutta vuotta näkyykin...

Mitä pitääkään sisällään tämä erikoinen otsikko? 
Olen seurannut pitkän tovin Akaasian alta-  blogin Jaanan ja hänen perheensä elämää Afrikan auringon alla Keniassa, Nairobissa. Perhe on kauan ollut ulkomailla kansainvälisissä tehtävissä.

Olen ihaillut Jaanan upeita ja värikkäitä kuvia ja tarinoita, ja melkeinpä tuntenut Afrikan auringonsäteet ihollani sekä maan tuoksut ja tuulet. Jaana asui Nairobissa melko lähellä paikkaa, jossa toinenkin tarinoitten taitaja on asunut, nimittäin kirjailija Karen Blixen - muistattehan upean Meryl Streepin tähdittämän elokuvan "Minun Afrikkani".

Jaanasta on tullut tänä syksynä paluumuuttaja. Jaana perheineen on  muuttanut takaisin kotikaupunkiinsa Turkuun ja tuonut "Afrikan" mukanaan tänne Pohjolaan. 

Jaana, tuo ahkera ja avarasydäminen nainen nopsaan pystytti joulun alla ihanan puodin Tyttö ja Vuohi.  Puodissa myydään Nairobin slummien taitureitten ja pikkupajojen käsintekemiä upeita esineitä ja tavaroita. Kurkataanpa liikkeeseen...

Ja tarinani olikin kertoa, kuinka siinä kävikään, kun Tyttö ja Vuohi-puodissa kävin ostoksilla. Minä mustavalkoinen sisustaja (= liian hieno sana), jonka tehosteväri on ruskea (ihan totta:)), innostuin niin noista kauniista ja uniikeista Afrikan tuotteista ja pakkasin kassiin aika monta esinettä. Tarjottimia, pieniä seeprapöytiä, erilaisia astioita, juomakannuja... osa toki meni joululahjoiksi. Kiitos ihanainen Jaana!

Ja noissa alkupään kuvissa näkyykin, miten nuo kauniit afrikkalaiset esineet nyt somistavat varsin simppeliä kotiamme.


Ja kuinka ollakaan... Espoon väeltä saamme aina joululahjaksi seuraavan vuoden kalenterin, kalenterissa on pikkuväen kuvia kuluneelta vuodelta. Ja sieltähän löytyi ihastuttava kuva pikkuisesta Punapäästä ja pikku-Picassosta: Tyttö ja Poika ja Vuohi :) Sopii niin aiheeseen. Mieleni tekee teettää tästä kuvasta taulu, siinä on vanhan maalauksen tunnelmaa.Tässäpä istun ja kirjoittelen - hymyssä suin. Ikeaa ja Afrikkaa sulassa sovussa.

Hyvää tammikuuta!
**Tuulia50 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Oi, miten tyylikäs koti sinulla on! Minullakin oli samantapaista joskus. Nyt vanhoilla päivilläni minusta on tullut vaaleanpunainen pitsiromantikko ;O) Tuo vuohikuva on todellakin taulun arvoinen!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Satu! Olipa kauniisti sanottu. Minä kun en oikein itseäni kummoisenakaan sisustajana pidä. Tai no, nuoruudessa 80-luvulla olin kovin moderni, silloin minulla on mustavalkoista ja kromia. Ja tuo tyyli on seurannut mukanani vähän pehmentyneenä. Vieläkin minulla on noita 80-luvun kromiputkijuttuja kotonani.Olin jossakin vaiheessa niitä hävittämässä, mutta yksi tuttuni sanoi, että älä missään nimessä. Ja eikös vain... tuo vuohikuva on kaunis!

Sussi kirjoitti...

kauniita kuvia!

Pistän paikan mieleen Turun reissua varten:)

Rva Kepponen kirjoitti...

Hieno idea tuo tyttö ja puoti ja kaunis koti :)

Katinka kirjoitti...

Tuo uusi puoti näyttää viehttävältä ja myytävät tuotteet todella ihanilta. En lainkaan epäile, etteikö siellä itse kukin menini sekaisin =). On kerrassaan upeaa, että tuon kaltaisia tuotteita on mahdollista ostaa myös täältä suomesta. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

Ansku kirjoitti...

Todella hienosti ostamasi tuotteet sopivat kauniiseen kotiisi, ihan kuin ne olisivat olleet siellä aina.
Tyylitajusi on pettämätön.
Oii, miten ihana kuva. Tauluainesta ehdottomasti ♥

CurryKaneli kirjoitti...

Aivan ihanasti sopii tuo seeprapöytä tuohon nojatuolin viereen. Tuossa passaa hyvin kirjoitella juttuja.

Kristiina Kortelahti kirjoitti...

Ihana taulu tulisi tosiaan tuosta kuvasta!
Olen blogeissa lukenut tuosta putiikista ja niin mieleisiäni tuotteita siellä on. Mutta oliko se niin, että putiikki on olemassa vain määrätyn ajan?

Jael kirjoitti...

Kauniit kuvat:) Otsikosta heti arvasin missä olit käynyt koska olin nähnyt kaupan kuvia jo Lady of Messin sivuilla.Kiv oja esineitä siellä!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Sussi! Paikka kannattaa pistää korvan taa. On se niin uniikki puoti.

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos rouva Kepponen! Tästä rakentui kuin vahingossa sisustussivu. Ilolla otan vastaan tuon kauniin kodin.

Tuula's life kirjoitti...

Eikös olekin viehättävä puoti eksoottisine tavaroineen. Joku oli Marista sekaisin, minä taisin olla puodista sekaisin. Kävin puodissa pariin otteeseen :) Olen samaa mieltä kanssasi, kivaa kun löytyy Suomesta... ja Turusta. Tervetuloa Turkuun, ihana Katinka!
Onnea ja iloa myös teille vuonna 2015!

Tuula's life kirjoitti...

Ihana Ansku, kiitos! Sinä osaat aina sanoa niin kauniisti. Tuosta tyylitajusta :) -kukaan ei ole koskaan siitä mitään noin kaunista sanonut. Ja epätyypillisenä suomalaisena otan kehun ilolla vastaan.
Ja tyttö ja poika ja vuohi - kyllä siitä taulun teen.

Tuula's life kirjoitti...

Kaunis kiitos CurryKaneli! Minustakin sopivat kivasti yhteen. Tällaisia me bloggaajat olemme, ympärillä tai kamerassa pitää olla inspiroivia juttuja :)

Tuula's life kirjoitti...

Tuo Tyttö, poika ja vuohi :) eli kuva innosti minua, teetän siitä jossakin vaiheessa taulun.
Juttelin puodinpitäjän Jaanan kanssa myös liikkeen jatkosta. Kyllä Tyttö ja Vuohi-puoti jatkaa ilonamme tänäkin vuonna. Muuten ko. puodilla on myös Facebook-sivut, sieltä löytyy lisää infoa.
Kiitos ihanainen Krisse!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Jael! Lady ja minä ollaan puodissa käyty ja ihastuttu. Sieltä tosiaan löytyy viehättäviä ja kauniita esineitä. Ihan käyttökelpoisiakin vielä. Tervetuloa seuraavalla Suomen vierailulla Turkuun! <3

arleena kirjoitti...

Olen pitänyt aina afrikkalaisesta tyylistä, siinä on jotain modernin yksinkertaista. Kuviolliset kankaat varsinkin ovat mieleeni.
En vain ole Suomesta löytänyt reissuillani ostopaikkoja. Täytyypä katsastaa Turun liike, kun sinne poikkean.

Hyvää Uutta Vuotta sinulle Tuulia.

Vikki kirjoitti...

Kiitos vinkistä, aika ihanan näköinen puoti!
Lasten kuva on loistava otos, tosiaan jotain vanhanajan tunnelmaa, nätisti!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Arleena! Tuo on hienosti sanottu - afrikkalaisessa tyylissä on jotain modernin yksinkertaista. Tuolla Tyttö ja Vuohessa oli myös ihastuttavia, kuviollisia, värikkäitä kankaita. En ole oikein tekstiili-ihmisiä, mutta kommenttisi antoi kyllä minulle virikkeen tutustua niihinkin tarkemmin.

Hyvää uutta vuotta Arleena!

Tuula's life kirjoitti...

Ole hyvä Vikki! Nyt on hyvä syy tulla Turkuun :)
Tuo lapset vuohen kanssa on minustakin niin hellyyttävä. Ja taas kerran tuo Sagan punainen tukka hehkuu.
Kiitos Vikki. On tammikuu!

Kirjailijatar kirjoitti...

Kiitos vinkistä, minä en tästä kaupasta ollut mitään kuulutkaan.
Oikein värikästä ja mukavaa tätä vuotta!

Tuitiina kirjoitti...

Ihana koti sinulla Tuulia! Ja ostoksesi kotiutuivat näemmä heti :D
Onpa hienoa, jos tyttö ja vuohi jatkaa tänäkin vuonna, aiempi tieto tosiaan oli että vain joulun alla :)

Kassulan tarinoita kirjoitti...

Oih, kuinka kaunista kodissasi on! Tuo viimeinen kuva Ikean ja Afrikan kohtaamisesta on kertakaikkisen kaunis <3
Joskus yllättyy iloisesti kun lähtee omia tuttuja kuvioitaan laajentamaan. Niin kuin sinä nyt Afrikaan päin :)

Stadin Friidu kirjoitti...

Tuulia, yhdyn edellisiin puhujiin. Minäkin seurasin Akaasian alta-blogia. Olin aikoinani aikamoinen Afrikka-friikki ja juuri kallellaan Kenian puoleen. Kiitos Karen Blixenin ja Kuki Gallmannin. Kummankin kirjat tarkasti luettu. Tuliaisia olen Afrikasta saanut, jotta on meillä kirahvi, seepra, elefantti ja virtahepo.

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Kirjailijatar! Hyvä ja värikäs linkki!
Onnea ja iloa vuodelle 2015!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Tuitiina! Ostokset todella kotiutuivat heti, ne sopivat hyvin tänne 80-luvun maailmaan :) Ja Tyttö ja Vuohi jatkaa. Se on iltapäivisin auki.

Tuula's life kirjoitti...

Kaunis kiitos Pirjo! Afrikka, Ikea ja 80-luku kohtasivat. Tuo on niin totta, on hyvä tulla välillä ulos sieltä omista kuvioistaan... Nyt Afrikka valloitti.

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Stadin Friidu! Akasian alta-blogi on verraton blogi. Pitänee minunkin alkaa Afrikka-friikiksi :) Minulla kun tuo kummityttökin asustaa tällä hetkellä Swazimaassa ja tekee siellä sairaanhoitajan työtä.
Karen Blixen ja Kuki Gallmann - ovat todellisia Afrikan lähettiläitä.
Terveisiä täältä seeprojen ja elefanttien "keskeltä".

Eeviregina kirjoitti...

Ihan kateellisena luen, kun pääsit Jaanan puotiin, mulle liian kaukana...
Afrikka on mulle tuttu ja Kenia myös, joten mielenkiinnolla luin Jaanan Arfikan juttuja. Nyt myös Suomen juttuja on kivaa seurailla.
Meillä on matkamuistoina Afrikkaa ja lisää tuli marraskuussa mukanamme Namibiasta. Hyvää tammikuun jatkoa sinulle!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Sinulla on niin kaunis koti. Mutta tyylikkyys huokuukin sinun kasvoista, vaatteista, luontokuvista kaikesta. Ja mielestäni on mukavaa, että koti on myös persoonallinen eli Afrikkaa ja Ikeaa sulassa sovussa. Kodista näkee asujien tarinaa. Pidän todella paljon erilaisista kodeista, mutta eniten juuri kiehtoo, jos kodissa on jotain mitä keräillIään tai jotain mikä kertoo perheen mieltymikstä. Teillä näkyy meri ja Afrikka. Terkuin vaan talonpoikaishuoneluja, Ikeaa, 50-luvun vintagea ja kirpparilöytöjä. :) Ihanaa alkanutta viikkoa Tuulia. <3

Annukka kirjoitti...

Tiirailinkin heti alun kuvissa tuota hauskaa seeprapöytää :) ja sehän sopii vallan mainiosti kaiken muun kaveriksi.

Ja vanhan arvokkaan maalauksen henkeä todellakin on tyttö, poika ja vuohi-kuvassa. Aivan ihana ja sympaattinen. Siinä pidetään selvästi vuohesta hyvää huolta.

Ja Jaana todellakin on toiminnan nainen. Hyväsydäminen sellainen. Niinkuin ilmiselvästi olet sinäkin.

Jos en ole vielä erikseen muistanut toivottaa, niin kaikkea hyvää ja kivaa tähän alkaneeseen vuoteen sinulle Tuulia <3

Kristallikimara.fi kirjoitti...

Hei Tuulia ja kiva kun piipahdit blogiini, jotta löysin tänne. Klikkasin itseni jäseneksi, ihastuin tyyliisi ja kauniisiin kuviin kodistasi. Ai, että tuo seepratuoli viehätti heti. Nyt ymmärrän, mitä tuo tyttö, poika ja vuohi juttu oli, kun siitä jossain blogissa mainittiin. Mukavaa Loppiaista!

Tuula's life kirjoitti...

Hei Eeviregina! Ymmärrän sinua... Tuo puoti on niin ihastuttava ja värikäs. Ja tuo tuulahduksen tuolta Afrikan auringon alta. Sinullekin Kenia on tuttu paikka ja Namibia. Minun pitää tulla kurkkaamaan blogiasi.
Kiitos kun kävit täällä ja hyvää tammikuuta!

Tuula's life kirjoitti...

Tiia, sinä olet niin ihana, kiitos kauniista sanoistasi. Suhtaudut niin fiksusti ja käytän nyt vanhanaikaista, ja hienoa sanaa, kunnioittavasti ystäviisi. Olen iloinen, kun saan olla yksi heistä.
Minäkin pidän erilaisista kodeista, ne kertovat asukeistaan, heidän mieltymyksistään, elämästään, harrastuksistaan... On hienoa kun on erilaisia ystäviä.
Meri, veneet, linnut, näkyvät täällä meillä ja 80-luku. Ja Afrikka tuo tänne eksotiikkaa ja tunnelmaa.
Kiitos samoin Tiia, ihanaa tammikuista viikkoa!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos sinä ihana tiirailija, Annukka :)
Tuo seeprapöytä on mainio, kiva lisä tähän aikakausien kirjoon.
Ja tuo mitä sanoit Jaanasta on niin totta, hän on toiminnan nainen ja kaiken lisäksi hyväsydäminen sellainen. Kiitos, että linkitit minut niin kivasti tuohon.
Minäkin haluan linkittää... Minusta sinä ja tuo toinen kultatukka, Tiia, olette niinkuin sielunsiskot... hauskoja, positiivisia ja aitoja ihmisiä. Tällaisen tuntuman olen saanut teihin.
Hyvää tammikuuta ja valoisia päiviä!

Tuula's life kirjoitti...

Hei Mysterious M! Kiva tavata sinut. Ja tervetuloa mukaan tähän pikkuiseen blogiin. Tuo seepratuoli on kiva... sekin osa tuota erikoista otsikkoa :) Ja sain tuon pojankin ujutettua tähän tyttö ja vuohi-tarinaan.
Mutta me kuulemme toisistamme.
Kaunista tammikuuta ja valoisia päiviä!

Jaana kirjoitti...

Voi hyvä ihana ystävä - voiko sanoa kylliksi nättejä kiitoksia! Yritetään kuitenkin, kiiiiiiiiiiiiiiitos. Meillä on mukavat pläänit työn alla, jotta päästään taas kauppaa tekemään ensi viikolla, kenties, kenties. Pysykää lämpöisenä loppiaisena xxx

maiju kirjoitti...

Ihana tuo seeprapöytä. Siinä on jotain niin herkkää ja liikuttavaa. Voi tuota punapäistä prinsessaa, hän on aina yhtä suloinen.

Teija Hakula kirjoitti...

Oi miten ihania esineitä oletkaan löytänyt Jaanan puodista! Ne kaikki sopivat teille ihan perfect!

Suloinen kuva punatukkaisesta tytöstä, pojusta ja vuohesta. Kuvasta tulisi ihana taulu.

Leppoisaa loppiaista Tuulia <3

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Jaana sinulle! Ilo on minun puolellani... Afrikan lahjat ilahduttivat monia. Kiva kuulla, että uudet pläänit on työn alla. Tulen jossakin vaiheessa kurkkaamaan.
Lempeätä loppiaisiltaa! Huomenna ilmat lämpiävät xxx

Nonna kirjoitti...

Minäkin ihastelen sinun kotiasi, se on kauniisti sisutettu. Ja kiitos kivasta kauppa-vinkistä, minulla onkin ollut jo kauan ikävä Turkuun.

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Maiju! Tuo seeprapöytä valloittaa. Ja punapäinen prinsessakin valloittaa. On niin täysin tietämätön, vaikka punainen tukka kääntää katseita :) Hyvä niin. Mukavaa loppiaisiltaa!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Teija! Jaanan puodissa on kaikkea kivaa. Ja nuo esineet sopivat tänne niin kuin olisivat aina olleet.
Tyttö, poika ja vuohi - kuva odottaa tauluksi tulemista.
Kiitos ja leppoisaa loppiaisiltaa!

Tuula's life kirjoitti...

Kaunis kiitos Nonna! Tuntuu, että tavarat ovat vain asettuneet kotiini, sellainen sisustaja minä:) Muistankin, että tykkäät Turusta. Tuo Jaanan puoti on mainio retkikohde.

SatuTalo kirjoitti...

Hienostihan nuo kotiisi sopiikin! Heti osui kuvia katsoessa silmiini seeprapöytä. Tykkään persoonallisista jutuista, joita ei joka koti ole pullollaan. Tuoli on hauska!
http://satutalo.blogspot.com

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Satu / SatuTalo mukavasta kommentista. Persoonalliset kodit ja tavarat ovat kivoja, en oikein tiedä, onko itselläni sellaista. Mutta pitkän ajan puitteissa on tainnut kaikkea kertyä, erilaistakin.
Käyn kurkkaamassa blogiasi.
Mukavaa tammikuuta!

taulu valokuvasta kirjoitti...

Aivan ihana tuo kuva missä on lapsia ja vuohi!! Siis upea. Taulu tuosta valokuvasta olisi kyllä todella kaunis. Kivannäköistä noissa kuvissa, mukavan persoonallista :)

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos taulu valokuvasta!
Ja kiitos kivasta vinkistä!
Mukavaa tammikuuta!
Palataan!

Anne kirjoitti...

Kylläpä on kerrassaan upeita kuvia. Sinulla on kaunis koti ja nämä ostoksesi tuovat sinne ihanasti Afrikan lämpöä lisää.

Tuula's life kirjoitti...

Oi, kiitos Anne! Olipa kivasti sanottu. Tuo on niin totta, Afrikan esineet tuovat lämpöä kodin maailmaan. Ne ovat jotenkin tunnelmaltaan niin kivoja, eivät liian hienoja, tykkään.
Mukavaa tammikuuta!