Translate

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Barcelona - Olympiastadion


Turistibussi on mainio tapa tutustua Barcelonaan. Kaupunki on laaja ja nähtävyydet ovat eri puolilla kaupunkia. Turistibussiliikenteellä on Barcelonassa noin 45 pysäkkiä. Pysäkin kohdalla voi hypätä pois ja käydä tutkailemassa kuuluisaa nähtävyyttä ja hypätä taas seuraavaan tulevaan turistibussiin.

Olen innokas yleisurheilun seuraaja, ja jos kaupungissa vain on Olympiastadion, haluan käydä sen katsomassa. Turistibussilla siis Montjuicin kukkulalle ja sen hienoja nähtävyyksiä katsomaan. Ekaksi Olympiastadionille.Montjuicin stadion oli vuoden 1992 kesäolympialaisten näyttämönä. Se nimettiin uudelleen Estadi Olimpic Lluis Companysiksi. Siellä järjestettiin yleisurheilun kilpailutapahtumat sekä komeat avajaiset ja päättäjäiset.  Kisat olivat menestys ja Barcelonan kaunis kaupunki nousi maailmanmaineeseen.  Barcelonasta tuli Olympiakisojen jälkeen yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista. Tuo jännittävä valkoinen torni on televiestintäantenni. Se on yksi Barcelonan tunnusmerkeistä (arkkitehti Santiago Calatrava)

Ja tuossa viimeisen kuvan takana näkyy jo seuraava kohde, majesteettinen Palau Nacional. Palatsissa toimii Katalonian kansallistaidemuseo. 

Älkää nyt vaan pelästykö, en kaikkia kohteita näin pikkutarkasti aio esitellä, mutta tämä Olympiastadion on monella tutullani jäänyt näkemättä, kun B:ssa ovat käyneet, joten korjaan tilanteen :)  Ja oli unohtua, Seppo Räty toi hopeaa Suomelle keihäänheitossa tuolla kentällä.


Näihin sanoihin, 
Citius, altius, fortius - nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin. 

** Tuulia

27 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Barcelonassa en ole käynyt - vielä. Se on kyllä katsomisen arvoinen, joten toivon, että voisin siellä käydä. Hienoa arkkitehtuuria.

Jassuntassu kirjoitti...

Varmasti oli upea paikka! Yleensäkin Barcelonaan pitäis joskus päästä :)

Matkatar kirjoitti...

Kivat kuvat jälleen! Tuo antenni on muuten hieno läheltäkin -sen alaosa on tehty mosaiikista! Siellä on usein taitavia skeittareita...

Marianna kirjoitti...

Barcelonassa ei ole tullut minunkaan käytyä, mutta listalla on! Upeat kuvat.
Minulle tuli nyt korvaan Freddie Mercuryn ja Montserrat Caballen Barcelona!

ritva kirjoitti...

Barcelonassa en ole käynyt ihanalta näyttää:)

Tuulia kirjoitti...

Minulle olivat monet kehuneet Barcelonaa ja odotinkin siltä paljon. Kaupunki täytti odotukset, upea ja mielenkiintoinen oli Barcelona. Ja arkkitehtuuri siellä on hienoa, erilaista.
Mukavaa alkavaa viikkoa Arleena!

Tuulia kirjoitti...

Kyllä Jaana, jopa Olympiastadion oli upea ja koko kaupunki. Minä olen vieläkin innostunut Barcelonasta, vaikka jo muutaman päivän ollaan oltu kotona. Uskallan suositella Barcelonaa.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Matkatar! Kyllä sinä saat asua upeassa kaupungissa. Minä olen ihan täpinöissäni vieläkin, kun näitä kuvia järjestelen. Harmikseni huomaan, että en käynyt lähellä tuota antennia :( Jo kauempaakin se näytti niin taiteelliselta... kuin nykytaidetta koko torni. Skeittareille tuolla onkin mainiot puitteet.
Mukavaa tulevaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Barcelona on listallasi, se on hyvä juttu. Olen yleensä aina tykännyt paikoista ja kaupungeista, joissa olen käynyt, mutta vain muutamiin paikkoihin olen halunnut uudelleen. Barcelonaan haluan vielä joskus mennä uudelleen, niin paljon mielenkiintoista jäi näkemättä. Loistava laulu sinulla alkoi soida!
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Minä täällä toitotan Barcelonan ihanuutta :)
Ihana ja mielenkiintoinen kaupunki.
Mukavaa tulevaa viikkoa Ritva!

Sussi kirjoitti...

Komeita, varsinkin tuo torni!

anneaulikki kirjoitti...

Mekin kävimme viime reissulla tuon stadionin katsastamassa , tutunnäköisiä maisemia ;)

Tiia K kirjoitti...

Tutut upea maisemat. Barcelona kuume sen kun kasvaa. ;) Ihanaa viikkoa Tuulia <3

Ansku kirjoitti...

Upealta näyttää! Ja tuo antennitorni on hienolla tavalla jännän näköinen :)

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Sussi! Tuo torni on hieno. Näkyy kauas. Ensin sitä ihmettelin, sitten selvisi...
Hyvää viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Sinä taidat olla ollut useamman kerran Barcelonassa? Mielenkiintoinen paikka on myös tuo stadion. Mielenkiintoisia kohteita Barcelonasta löytyy.
Hyvää viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Barcelona-kuume! Nyt sen ymmärrän :) Upea kaupunki!
Kiitos samoin, ihanaa viikkoa, Tiia <3

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ansku! Tuo torni on moderniudessaan niin erilainen. Sitä jo ehdin kummastella kaupungilla, että mikä lienee. Paikan päällä selvisi. Upea on!
Mukavaa viikkoa!

Katinka kirjoitti...

Kiitos että esittelit tämän kauniin stadionin meille. Ihania kuvia!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Katinka! Keräilen Olympiastadion- käyntejä :)
Mykistävin kokemus on ollut Berliinin Olympiastadion. Adolf Hitler on vaikuttanut sen arkkitehtuuriin. Kesäolympialaiset olivat siellä 1936. Vanhoja dokumentteja katselee toisin silmin, kun on käynyt paikanpäällä. Mutta upea oli Barcelonankin stadion, sekin oli mahtipontinen ja kaunis. Vaan oli siinä myös keveyttä.

Hyvää viikkoa, ystäväni!

Anne kirjoitti...

Olipa hienoa näin saada tutustua Olympiadtadioniinkin!
Pitää vielä joskus päästä Barcelonassa käymään, aivan ehdottomasti.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Anne kivasta kommentistasi! Tuossa jo edellä mainitsinkin, että "keräilen" olympiastadioneita. Niissä on tunnelmaa. Ja ovat arkkitehtuurisesti hienoja.
Tupsahdin myös sinun mukavaan blogiisi.
Hyvää loppuviikkoa!

Seijastiina kirjoitti...

On vaan komeita rakennuksia ja kaikkea ♥
Hyviä kuvia todella, ilo katsella.
Kaunista kevättä ja aurinkoa myös täällä kotimaassa sinulle :)
terkuin
"muuttolintu"

orvokki kirjoitti...

Kiva oli kierrellä kanssasi stadionilla.
Hyvää kevättä sinulle, missä ikinä oletkin.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Orvokki! Stadion oli leppoisa paikka. Voin vain kuvitella, millainen kuhina siellä käy, kun on kisat menossa. Stadionia käytetään myös musiikkitapahtumissa.
Nyt olen jo kotona, vain muistoissa kuljen Barcelonan katuja.
Ihanaa, keväistä viikonloppua sinulle!

Pirjo W kirjoitti...

Ei ollenkaan haittaa vaikka tarkkoja kuvauksia tulisi jatkossakin. Mä niin tykkään kaikista yksityiskohdista. Omalla Barcelonan matkallani tämä jäi näkemättä - voi pahus sentään! Kiitos kun paikkasit sitä puutetta :)

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Pirjo!
Käytin melkein samoja sanoja, kun katselin sinun kuviasi. Voi pahus sentään, tuokin jäi näkemättä.
Tuossa jo kerroinkin, että jos kaupungissa vain on Olympiastadion, haluan sen nähdä. Ne ovat varsin mielenkiintoisia paikkoja ja hienosti rakennettuja. Koko maailman katseethan kohdistuvat niihin aina muutamiksi viikoiksi :)
Barcelona kyllä tarjoaa paljon katseltavaa..., mutta sinne vielä joskus.