Translate

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Pensar ja kuningattaren tuoli

Ystäväni Hanna niin kivasti kuvailee, että mikä onkaan ihanampi herätyskellon ääni  kuin lokkien kirkuna aamulla saaristossa. Tuohon ääneen on tänä kesänä herätty useasti niin mökin rannassa kuin merelläkin. Autenttinen heräämiskuva kuva alla :) Merta on kynnetty pienellä säteellä, nautittu saariston kauniista maisemista, tavattu ystäviä satamissa, tavattu maailmanmatkalaisia ja kuunneltu heidän tarinoitaan seikkailuista saaristossamme, syöty hyvin, uitu vähemmän... ja kuvia on otettu. Ja minulla ainoana meikkinä - aurinkolasit! 


Pensarin historiallisessa satamassa meillä oli venetreffit s/y Hannan ja s/y Helenan kanssa. Pensarin saarella on "sotaisa" historia, mutta nykyään se on rauhallinen keidas viehättävine ravintoloineen ja saunoineen. Pikaisesti historiaan: Pensarin saaren aluetta on käytetty 1930-luvulla ja sotien aikana saariston suojeluskunnan harjoitusalueena ja Lottien koulutuspaikkana. Lotta-järjestön puitteissa myös Kuningatar Silvia vieraili saaressa v. 2012. Valokuva tapahtumasta  oli esillä ravintolan kahvipöydässä. Anteeksi huono kuvanlaatu, aurinko paistoi, lasi heijasti ja kuva on otettu kännykällä. 
Pensarin rakennukset ovat 30- luvulta, alla ravintolarakennus. 

Ja ravintolassa nautittiinkin maistuva illallinen jälkiruokana suussasulava marenkihyve.
Ja s/y Tuulian kippari sai kunnian istua tuolissa, jossa kuningatarkin oli istunut, ks. rusetit :) 
Ja ilta-aurinko kultasi laiturin. 

Lempeää loppukesää teille ystävät! 

** Tuulia 20 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Voi mikä kesä teillä on ollutkaan! Ihana saaristo, meri, ihmiset ja kaikki muu!
Lempeitä tuulia, Tuulia <3

kristiina kortelahti kirjoitti...

Yhdyn Ladyn sanoihin, ihanalta kuulostaa! Kauniita maisemia, mukavia tapaamisia ja kesä. Muuta ei tarvitakaan.

Yhtä hienoa jatkoa elokuuhun Tuulia!

orvokki kirjoitti...

Ihanat kesäkuvat, tässä ja aiemmissa postauksissa. Suorastaan rakastuin tässä unikkoja-paattien-edessä olevaan kuvaan.
Hyvää kesän jatkoa ja nautitaan...

Anne kirjoitti...

Niin kaunista :) meillä on sadetta riittänyt, mutta ihan kelpo kesä kuitenkin.

Anne kirjoitti...

Oi,niin ihanalta kuulostaa ja kauniit kuvat <3 Tuollaisesta saa voimia pitkälle syksyyn.Mukavia elokuun päiviä sinne!

Anu T - Arjen timantteja kirjoitti...

Ihania maisemia ja kuvia taas ♥ Minulle on alkanut nousta ihan valtava venekuume kun olen lukenut teidän veneihmisten blogipostauksia ja katsonut kuvia. Meri on sielunmaisemani ja silmä lepää & mieli rauhoittuu noissa saaristolaismaisemissa. Kaunista. Ihanaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista Tuula on!
Minä Maija Maakrapu kävin tänä kesänä päiväretkellä Örön linnakesaarella.Yhteysasluksella pääsi tällainen "veneetön" kätevästi Kasnäsin satamasta. Hyvin merkityt luontopolut, mukulakivitiet, mahtavat näköalat ja erikoinen kasvillisuus...näitä kaikkia pääsin ihmettelemään ja ihastelemaan. Suosittelen,jos ette ole vielä käyneet.

Mukavia ja ilmeisesti myös lämpimiä elokuun päiviä teille molemmille toivoo Maija V.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos ihana Lady! Kesä saaristossa on ihan omanlaisensa, ilmankos meri ja saaristo vetävät puoleensa. Ihmisetkin merellä ovat niin rentoja, siellä ei meikeillä koreilla ja tukatkin ovat tuulen tuivertamat.
Toivottelen kivoja kirppareita kaikille Åblogin jäsenille! Aurinkoa, mukavaa yhdessäoloa sekä onnistuneita myyntejä ja hankintoja! <3

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Krisse, sinä Ahvenanmaan tyttö!
Maarianhaminaan ei olla ehditty, ollaan tehty lyhyempiä vetoja. Mutta siellä se odottaa, ihastuttava Ahvenamaa ihastuttavine satamineen. Jos sinne ei tänä kesänä ehditä, niin ehkä ensi kesänä.
Kiitos kauniista toivotuksesta. Sinulle lempeää loppukesää! Palataan.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Orvokki! Sinulla on niin kesäinen nimi! Minustakin tuo unikko-kuva on kiva, vähän erilainen asetelma siinä.
Ja olen selvitellyt sinne sun tänne sitä, että olen ollut vähemmän ahkerasti blogissa, mökkiremppa on vienyt mehuja. Mutta kunhan syksy alkaa...
Sitä ennen nautitaan kesästä. Lempeitä loppukesän päiviä, Orvokki <3

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Anne! Niinpä, tänä kesänä on sadetta riittänyt. Todelliset saaristolaiset sanovat, että on ollut hyvä kesä, lämpöä ja sadetta. Ei ole tarvinnut kastella puutarhoja. Ja saaristossa on nyt aikamoinen kukkaloisto menossa - rehevää ja kaunista.
Leppoisia loppukesän päiviä Annelle! <3

Tuulia kirjoitti...

Voi kiitos Anne! Sinä sen sanoit, saariston erilaisista hetkistä saa voimaa, ja niitä on kiva muistella, kun syksyn pimenevät päivät koittavat.
Lempeitä loppukesän päiviä sinne myös! <3

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Anu ihana! Huomasin sinun kommenttisi Instassa, mutta se on vielä vastaamatta, sorry, elämä on ollut liikkumista. Kun siirrytään paikasta toiseen, niin olen nyt ottanut navigoinnin tosissani, että tiedän kartalla ja GPS:llä, missä ollaan.
Venekuume on vakava tauti :) Saaristo on kyllä niin ainutlaatuinen paikka, että ymmärrän tuon sielunmaisemasi - se on myös minun sielunmaisemani.
Ihanaa viikonloppua myös sinulle! Sinäkin varmaan osallistut Åbloggareitten kirpparipäivään? Iloa ja aurinkoa teille kaikille!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Maija ihana!
Voi miten kiva kuulla, että olet käynyt Örössä! Ja saari on tehnyt sinuun vaikutuksen! Moni veneilijätuttu on siellä käynyt ja kehunut kovasti paikkaa. Se on tämän kesän must! Vaan me emme ole vielä siellä käyneet! Katsotaan vieläkö ehditään tänä kesänä vaan jääkö ensi kesään meno. Kyllä mieli sinne halajaa! Ja sinultakin tuli vielä kiva suositus!
Ihania loppukesän päiviä myös teidän perheellenne!
Kyllä me Maija vielä treffataan! <3

Tiia K kirjoitti...

Ihana Tuulia <3 Niin kiva kuva sinusta ja oi mitä maisemia ja marenkihyve. Ihania elokuun päiviä <3

Marjatta kirjoitti...

Meri, saariston kauneus ja kiireetön siirtyminen paikasta toiseen, ystävät ja herkuttelu, täydellistä kesän viettoa. Upeita kuvia ja kapteenikin!

Me palasimme Joensuun seudulta perjantaina. Rakkaat läheiset ja tutut lapsuudenmaisemat sekä Lieksan Vaskiviikkojen konsertit jälleen kerran.

Elokuu ja lämmintä, kesä jatkuu...leppoista oloa ja sopivia tuulia!

Tuulia kirjoitti...

Hei Tiia, sinä hymytyttö! Saat aina minutkin hymyilemään. Olet nyt kyllä turhan kohtelias, tuo kuva ei imartele minua, mutta sopii niin hyvin vene-elämän tunnelmaan... ja lokkien kirkunaan kun ei voi hymyttä herätä.
Pensar oli mainio paikka ja ruoka erinomaista, en vain kehdannut niitä ruokakuvia näpsiä, kun joukosta kukaan muukaan ei näpsinyt - vaan sain ainakin marenkihyveen ikuistetuksi.
Leppoisaa loppukesää toivottelen <3 vaikka tiedän, että sinulla on monta rautaa tulessa.

Tuulia kirjoitti...

Voi Marjatta, toivoisin niin,että ryhtyisit bloggaamaan, sinulla on sana hallussasi ja osaat kuvailla asioita hienosti.
Te olette myös viettäneet hienoa kesälomaa läheisten kanssa. Ja tutut lapsuudenmaisemat ovat kyllä piste i:n päälle kesässä. Ja musiikki on soinut.
Vielä kesä jatkuu...
Kiitos niin kivasta kommentista! On elokuu ja lämpimät säät saapuneet. Ihania loppukesän päiviä!
Ps. Minä meikittä ja kippari ei edes tiedä, että on mukana blogijutussa. Kesäkö teettää tepposiaan? :)

Marjatta kirjoitti...

Kiitos Tuulia!
On vietetty ihanaa aikaa eli toista viikkoa kauniissa Karjalassa ja juhannuksesta lähtien neljä viikkoa mökillä tässä lähistöllä.
Huomenna pakkaamme jälleen, sillä olemme lähdössä tiistaina porukkamatkalle reittiä Hml-Pori-Kristiinankaupunki-Kaskinen-Pietarsaari. Matkaan kuuluu mielenkiintoisia kohteita mennen tullen ja ennen kaikkea hauskat, osittain tutut ihmiset.Tuulia kirjoitti...

Teillä on ollut matkantekoa tässä kesässä ja jatkuu. Toivottavasti Hml-Pietarsaaren matkakin on ollut mukava ja mikä ettei. Kivassa porukassa matka maistuu mainiolta.
No nyt mekin olemme reissanneet välillä autollakin. Espoossa ja Hgissä kävimme - synttäreillä.
Ihanaista elokuuta! Nauttikaahan!