Translate

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Stenskär - saariston helmiGullkronan upeassa saaristossa sijaitseva pieni saaristokylä Stenskär on suuri ihastukseni. Siellä on viehättävä vierasvenesatama noin 10-15:lle veneelle. Saaressa asuu vakituisesti vain  kahdeksan asukasta vuoden ympäri, mutta kesä tuo tullessaan lukuisat venevieraat. 


Kun tulimme saareen, ja veneen manööverit oli tehty, niin huomasimme, että naapuriveneen perässä oli Tanskan lippu. Ja iloinen, ruskettunut pariskunta tervehti meitä. He olivat jo toukokuussa lähteneet kotoaan Tanskasta purjehdusmatkalle, ja olivat kiertäneet Suomen saaristoa pitkin ja poikin. Ja vaikka kesä oli ollut sateinen ja koleakin, niin tämä pariskunta kertoi, että he olivat  kovasti nauttineet purjehdusretkestään ja ihastuttavasta saaristosta ja ystävällisistä ihmisistä. Ei moitteen sanaa mistään, ei säästäkään.

Tilastothan kertovat, että Tanskassa asuu maailman onnellisin kansa. Nyt minäkin sen uskon. Tällä pariskunnalla oli asenne kohdillaan. Ja kertoivat, että matka jatkuu vielä kolmen viikon verran. Mies oli jo eläkkeellä, vaimonsa oli nuorempi, mutta vapaata oli hänelläkin. Toivon tälle mainiolle pariskunnalle aurinkoa ja suotuisia tuulia kotimatkalle Tanskaan. Stenskärin he vievät sinne sydämessään, näin kertoivat.

Ja nyt haluan näyttää  kuvia Stenskäristä ja sitä ympäröivästä merestä. Nämä maisemat ovat lumonneet minut... 


Tässä ihastuttavassa rakennuksessa toimii saaren pieni kauppa. Sieltä saa ostaa savukalaa, uusia perunoita, saaristolaislimppua, salaatteja, tilliä... saaren omia antimia. Saunan varaukset ja  muut ohjeistukset järjestää kaupan iloinen Agnetha. 


Saaren kalastajaperheen talo. Agnetha-rouva pitää kauppaa ja huolehtii saaren upeista kukista. Miesväki kalastaa ja savustaa. Tuolla polulla astelevat ahkerat askeleet. Stenskärin auringonlaskussa on taikaa. 

Ihanaa elokuuta ystävät! 

** Tuulia 


32 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Oih, miten kaunis paikka :)

CurryKaneli kirjoitti...

Todella viehättävä paikka. Kiva, että on ihmisiä, jotka ottavat noi kauniita kuvia, että pääsee näkemään uusia paikkoja :)

kristiina kortelahti kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen paikka!

Tiia K kirjoitti...

Henkeäsalpaavan kaunista Tuulia. <3 Hyviä unia sinulle. <3

Anne kirjoitti...

Minäkin lumouduin,kaunista!

Sussi kirjoitti...

Upeita kuvia!

Marru kirjoitti...

Kaunis paikka!
- Oikein ihanaa viikkoa :)

Annukka kirjoitti...

En ole ihan varma, olisko meikäläisestä elämään 8 hengen saaressa kesät, talvet, mutta sen sanon, että onpahan kaunis paikka <3.

Ja mitä tanskalaisiin tulee, niin jotenkin heistä ja kodeistaan välittyy sellainen huoleton rentous ja avoimuus ja positiivisuus jota ei pysty kopioimaan. Mutta laitetaan sen piikkiin, että Tanskassa piisaa enemmän valoa kuin täällä meillä :)

Marianna kirjoitti...

Ihanan idyllinen paikka - olisipa kiva päästä käymään.
Tanskalaiset ovat todellakin aivan huipputyyppejä, rentoa kansaa.

Ansku kirjoitti...

Todella ihanan näköistä! Saaristoidylliä parhaimmillaan ♥

Anne kirjoitti...

Kyllä on maisemat kohdillaan !

Marjatta Havia kirjoitti...

Kyllä on kaunista !

Pia Ylén kirjoitti...

Ihana blogi! Tulin instagramin kautta kurkistamaan blogiasi ja jäin lukijaksi. Niin kaunista! Tervetuloa vastavierailulle :) http://paijaqo.blogspot.fi/

Pia / paijaqo

Tuulia kirjoitti...

Niin on! Sitä saaristoidylliä parhaimmillaan. Kiitos rva Kepponen 😊

Tuulia kirjoitti...

Olet ihana! Stenskär on kyllä pieni kaunis helmi. Kiitos paljon CurryKaneli 😊

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Krisse! Ei ihme, että paikkaan ihastutaan. Se on niin alkuperäinen ilman moderneja virityksiä. 😊

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Tiiaseni! On tosi kiva, jos saan kuvillani ulos tuota tunnelmaa. Minä vain katsoin ja ihastelin ja aika pysähtyi. Niin kivaa viikkoa sinulle!

Tuulia kirjoitti...

Anne ihana! Kiitos paljon. Tuo pikkusaari itsessään on kaunis ja maisemat sen ympärillä huikeita. Kivaa viikkoa sinulle!

Tuulia kirjoitti...

Voi kiitos Sussi! Kiva kun kuvien kautta välittyy tuon pikkusaaren tunnelma! Kivaa viikkoa sinulle!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Marru! Stenskär lumoaa!
Niin kivaa viikkoa sinulle! 😊

Tuulia kirjoitti...

Hyvää pohdintaa Annukka! En minäkään tuolla talvea haluaisi asua. Saari on niin kaukana kaikesta. Toki sinne talvisin yhteysalus kulkee, mutta muut kulkijat ovat harvassa.
Nämä tanskalaiset antoivat niin mukavan vaikutelman tanskalaisista, hekin olivat niin rentoja positiivisia. Niinkuin tosiaan tanskalaisten koditkin mitä näkyy lehdissä ja televisiossa ja netissä. Valoisaa kansaa!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Marianna! Stenskärissä on sitä oikeaa saaristoidylliä. Jotenkin kuvittelisin, että siellä vuonoilla on samanlaista tunnelmaa vaikkakin muuten erilaista. En montaa tanskalaista tiedä, mutta näistä venenaapureista päätellen ovat hyviä tyyppejä.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ansku sinä saaristoidyllin ihailija. Tuolla aika pysähtyi, olisin voinut istua vaikka kuinka kauan kalliolla ja unohtaa koko muun maailman.
Kivaa viikkoa sinulle!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Anne! Lyhyesti ja hienosti sanottu! Kivaa viikkoa sinulle!

Tuulia kirjoitti...

Hei Marjatta! Kiva kun hypähdit tänne sivuilleni. Stenskär on kaunis saari upeine maisemineen.
Kiitos sinulle ja kivaa viikkoa!

Tuulia kirjoitti...

Hei Pia! Kiva kun tulit kurkistamaan. Stenskäriä on niin ihana esittää. Ja kävin vastavierailulla, ihastuttava blogi myös sinulla! Niin mukavaa viikkoa sinulle!

maiju kirjoitti...

Ihania kuvia. Varsinkin tuo sarjan ensimmäinen kuva... Niin upea.

Jael kirjoitti...

Miten kaunis paikka:)

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Upea paikka ja kauniit kuvat!

Tuulia kirjoitti...

Lämmin kiitos Maiju! Vihdoinkin taas mantereella. Anteeksi myöhästynyt vastaukseni, mutta vene-elämä on ollut isossa roolissa ja se on vähän vaikeuttanut tätä blogimaailmaa.
Kauniita kuutamoita!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Jael! Vastaus tulee myöhässä, harmittelen. Mutta vene-elämä on rajoittanut blogielämää.
Hyvää elokuun loppua!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos kaunis! Upeita kuutamoita Onnenpähkinään!