Translate

maanantai 15. joulukuuta 2014

Askeleita ja aktiivisuusranneke


Sain kivan pikkujoululahjan  - Polar Loop'in aktiivisuusrannekkeen. Se on mukava lahja näin joulun alla, kun askeleitakin kertyy normaalia enemmän :) Vertailua on kiva tehdä sitten joskus tammikuun lopussa. Tämä on kuitenkin mainio muistuttaja siitä, että liikkua pitää, sillä istuminenhan on vaarallista. Jotkut omat nimittäneet tämän jopa omaksi Personal Trainer'ikseen.
Tässä pienesti ja lyhyesti rannekkeen käyttöönotosta:


Ennenkuin sain rannekkeen toimivana käteeni, sille piti tehdä muutama toimenpide. 


Ranne piti mitata pakkauksessa olevan mittanauhan kanssa. Pakkauksen ranneke on pitkä, joten siitä pitää leikata siivuja pois.  Pelkäsin, että rannekkeesta tulee liian lyhyt, joten kolme kertaa piti napsia ranneketta ohjeen mukaan lyhyemmäksi. Ja tulihan siitä lopuksi sopiva.

Pakkauksessa oli mukana USB-johto, jolla kytkin rannekkeen tietokoneeseen. Sinne loin Polar Flow:lle tilin. Ohjelmassa kysytään ikää, painoa, pituutta ja  aktiivisuusatasoa.
AppStoresta kävin noutamassa PolarFlown sovelluksen puhelimeeni. Siellä olivatkin jo kaikki tietoni valmiina - olivat Polarin tilistä sinne aktivoituneet. Mobiilisovellus käy malleihin iPhone 4S tai sitä uudempiin malleihin sekä Anroid 4.3 tai sitä uudempiin malleihin, joissa on on Bluetooth Smart-tuki.

Ranteessa on nyt aktiivisuusranneke. Ja mitä se kertookaan?
Aktiivisuuden, askeleet, kalorit ja kellonajan LED-näytöllä.

Kännykän ja verkkopalvelun kautta näen aktiivisuuteni ja inaktivisuuteni sekä unijaksot (mikäli ranneke on ranteessani yöllä).
Siellä on myös ohjeet tavoitteiden saavuttamiseksi, sekä päivä-, viikko- ja kuukausiseuranta. Niinpä jatkossa pystynkin seuraamaan dataa aktiivisuustasostani. Raportoiminen jatkuu siis aina vaan... mihinkäs sitä pantteri pilkuistaan.

Pelkällä rannekkeellakin pärjää. Se kun kertoo sen oleellisemman eli päivän tiedot liikkumisesta ja kellonajan. Itse kun tykkään tilastojen seurailemisesta, niin iPhone on siihen mainio vekotin. Ja hetki sitten iPhoneeni tuli viesti: "Aika lähteä liikkeelle!" Tavoitteeni on saada 10 000 askelta päivässä. Aiheesta lisää, kun askeleita on kuljettu enemmän.
Ja Naantalissakin kävin askeleita mittaamassa. Tässä muutama kuva:


Aika hiljaista oli Naantalin vanhassa kaupungissa. Mutta selvästi siellä joulua odoteltiin...

Ja tässä kohtaa onkin hyvä kertoa, että olen niin ripeästi askeleita mitannut, että en ole paljonkaan ehtinyt blogikirjoituksia lukea. Siellä on varmasti kaikkea ihanaa jouluun liittyvää asiaa tarjolla, tällä viikolla käyn lukemassa! Instagramiin olen kuvia napsinut, se kun käy niin nopeasti.   


Vielä on askelia jouluun! 
Sateen keskeltä terveisiä!
** Tuulia36 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Ranneke tosiaan taitaa olla tämän talven hitti :). Niin tuttu näky alkaa olla yhden jos toisenkin ranteessa ja hyvä niin.

Itsekin olen sitä harkinnut, mutta tilastojen tutkailuun olen liian laiska, joten tyydyn vaan käppäilemään sen minkä kerkiän. Istuttua kun tulee (olosuhteiden pakosta näin työpäivisin) ihan liikaa ja siitä ei tosiaan vuosien kuluessa mitään hyvää seuraa.

Naantali on näköjään yhtä nätti nyt kuin kesälläkin. Joskin valkoinen lumikerros olis kyllä tervetullut ihan joka paikkaan vähän piristmään ja valoa tuomaan. Täällä meillä sellainen lauantai-aamuna tuli ja tänään suli..

Mukavaa joulunodotusta! t. Jo kohta pari kuukautta blogin kannet kiinni pitänyt..

Kristiina K kirjoitti...

Kiitos valaisevasta aktiivisuusrannekepostauksesta! Olen jo jonkin aikaa pohtinut ko. laitteen hankintaa. Tunnut olevan tyytyväinen siihen ja tyylikäskin tuo kapine näyttää olevan. Ehkä pitäisi itsekin hankkia.

Oikein mukavaa joulun alusaikaa sinulle!

ritva kirjoitti...

Taitaa olla tän hetkinen hitti tuo ranneke. Kaunis pannarikuva sinulla. Mukavaa viikkoa:)

Lady of The Mess kirjoitti...

Minäkin olen tuota haikaillut, mutta kun käyttämättä ovat jääneet sekä askelmittari että sykemittari, niin olen vielä jättänyt hankkimatta - ja sattuneesta syystä ne askeleetkin ovat vielä tovin aika vähäiset;)
Iloa joulunodotukseen♥

Kristiina K kirjoitti...

Postauksesi innoittamana tilasin itselleni samanlaisen ja toivon sen myötä saavani takapuoleni hiukan useammin ylös tuolista!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Hieno lahja ja oiva muistuttaja. Ja kuules varsin tyylikäskin vielä eikä mikään ruma köntti. Kelpaa tuolla askeleita tarkkailla. <3

Naantalin vanhakaupunki on kestämättömän kaunis, ihania kuvia, ihania katsella.

Tunnelmallista joulunaikaa sinulle Tuulia ihanainen. Jouluisia sydämiä satelee täältä. <3 <3 <3

Matkatar kirjoitti...

Minäkin olen miettinyt tuota ranneketta, mutta minulla on taipumus aina epäillä kaikkea...toimiiko se, mittaako se oikein, vai lieneekö "markkinamiesten huijausta"...? ::D

tuulanneli kirjoitti...

minulla on ollut tuo kapistus nyt kuukauden käytössä ja olen tyytyväinen. Tykkään itse kanssa tilastoista ja niitä on kiva seurata. Aina pitää tsempata vähintään edellisen viikon tasolle tai tottakai pikkasen enemmän. Olen ollut vuosi sitten aikamoinen himoliikkuja mutta nyt työt pikkasen häirinneet harrastusta joten haen loopista sitä PT itselleni, joka potkii liikkeelle!

Kivaa joulunodotusta sinulle <3

Belladonna kirjoitti...

Onpa hyödyllinen pikkujoululahja, kuulostaa oikein käyttökelpoiselta kapineelta. Tuollainen olisi erittäin tarpeellinen myös minulle. Jos vartavasten ei lähde lenkille, salille, jumppaan tms. päivän mittaan tulee useimmiten käveltyä aivan liian vähän.

Vikki kirjoitti...

Olipa selkeä postaus toiminnasta!
Nyt puhutaan aika paljon istumatyön haitallisuudesta, ehkä tässä olisi motivoiva hankinta kaikille mukavuudenhaluisille :)
Kauniita kaupunkikuvia, jotain valkoista tuonne soisi jouluksi saapuvan!
Mukavaa joulun odotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Annukka, niin on. Ja kiva hitti onkin... omanlaisensa Personal Trainer.
Ja Naantali on viehättävä aina. Se valkoinen lumipeitto kyllä teksi siitä oikean satukaupungin.
Kiitos Annukka ja mukavaa joulunodotusta teidän perheelle myös! Ja blogitauko on kyllä välillä paikallaan...

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Kristiina! Minulla on nyt tuo ranneke ollut toista viikkoa käytössä. Ja tykkään! Jännittävintä oli se rannekkeen leikkaaminen itselle sopivaksi.
Ihanaa joulunodotusta Ahvenanmaalle!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Ritva! Mainio hittituote! Laittaa laiskankin liikkumaan. Bannerin kuva on olohuoneesta, kiitos!
Mukavaa joulunodotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Lady! Minulta on jäänyt myös sykemittari käyttämättä. Mutta tämä ranneke on mainio ja helppo. Tämä kädessä saa jopa uida.
Mutta hoidahan sinä ensin jalkasi kuntoon. Näillä ehtii leikkimään myöhemminkin, jos intoa piisaa.
Kiitos samoin iloista joulunodotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Jippii Kristiina! Sinä et aikaile :) Tämä on kyllä kiva laite, olen tyytyväinen. Minä tarvitsen tällaista vahtia itselleni... muuten tietokone ja kirjat vievät mennessään.
Kiva kuulla sitten sinun mielipiteesi rannekkeesta.
Iloista joulunodotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Voi Tiia :) Niin minustakin oli kiva lahja ja nättikin vielä. Ja tärkeä tällaiselle istujalle!
Naantali on kyllä kaikkina vuodenaikoina kaunis. Joskus ollaan käyty siellä jouluna, mutta nyt ei ehditä, joten tämä postaus korvasi joulukuvat sieltä.
Kiitos samoin suloinen Tiia! Jouluisia sydämiä lähettelen myös täältä ❤️

Tuula's life kirjoitti...

Ihana Matkatar! Aina pitääkin suhtautua pienellä varauksella uusiin juttuihin... hittituotteita tulee ja menee. Tämä ainakin tuntuu toimivan hyvin. Tosin laite ei tunnista, jos vaikka pelaan tennistä, se niputtaa tenniksen ja muut raskaammat lajit rankemmaksi liikunnaksi - iPhonen tai tietokoneen dataseurannassa. Rannekkeessa se ei näitä huomioi, vaan kaikki liikunta on askelia. Tällä pienellä kokemuksella olen tosi tyytyväinen tähän laitteeseen.
Iloista joulunodotusta! Barcelonassa vai Suomessako vietätte joulua?

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Tuulaanneli! Sinusta löysinkin sielunsiskon :) Samoilla argumenteilla mennään. Ja tilastoja on mukava lukea, sekin tsemppaa.
Iloista joulunodotusta ja paljon askelia sinulle <3

Jael kirjoitti...

Onpas hyvä juttu tuo ranneke;varmaankin kannustaa kivasti liikkumaan:)

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Belladonna! Tämä on kiva ja käyttökelpoinen kapine. Niinkuin sanoit, jos ei vartavasten lähde erilaisiin liikuntajuttuihin, niin käveleminen jää vähiin. Tämä on selvästi lisännyt minulla hyötyliikuntaa. Jätän auton markettien perimmäiseen nurkkaan ja keräilen askelia :) Samoin hissi on jäänyt vähemmälle.
Iloista joulunodotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Vikki! Tämä sopii mainiosti kaikille istumatyötä tekeville ja tuo on hyvä sana - mukavuudenhaluisille. Kun noita tietoja vie sinne Polarin tilille, niin siellä kysytään liikuntatottumuksia, ja sen mukaan lasketaan tuo askelten määrä päivässä eli ohjelma laskee. Tuo 10000 on toiseksi alhaisin "mitta". Himoliikkujat saavat sitten ihan erilaisia askellukuja.
Ihanaa joulunodotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Jael! Kyllä vain... tämä ranneke kannustaa ja välillä purnaa, että nyt on tullut liian kauan istutuksi. Tällä pienellä kokemuksella olen kovasti tyytyväinen tähän tarkkailijaan.
Hyvää joulunodotusta sinne lämpimään!

Nainen Talossa kirjoitti...

Naantalista on aina kiva nähdä kuvia. Niin mukavan tunnelman kaupunki. Kaunis idea tuo joulupallopuu.
Aktiivisuusranneke on varmasti tsemppaaava kapine. Mikä tahansa on kannatettavaa, jos se saa liikkeelle :). Ihanaa joulunalusaikaa sinulle.

Sussi kirjoitti...

Ihana tuo joulupuu! Naantalissa on aina kaunis tunnelma.

Mukavaa viikkoa:)

Ansku kirjoitti...

Ihania, jouluisia kuvia Naantalista ♥
Aktiivista ja askelrikasta joulunalusaikaa sinulle! :)Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Katja! Minä myös pidän kovasti Naantalista, tuosta pienestä merenrantakaupungista. Sen tunnelma on ainutlaatuinen.
Ja kiva siellä oli askelia kerätä joulua odottavassa kaupungissa.
Ja hyviä nuo laitteet jotka saavat liikkeelle.
Ihanaa joulunodotusta myös sinulle!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Sussi! Minustakin tuo joulupuu oli ihastuttava palloineen... ei sen aina tarvitse kuusi olla.
Tuo puu sopi hyvin sinne meren rannalle Naantalin Rantakadulle.
Ihanaa joulunodotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Ansku! Joulu kuitenkin välittyi vaikka tuulista olikin ja välillä satoi. Vaan Naantali osaa nuo kelitkin muuttaa edukseen.
Kiitos, nyt askelia kertyy... katsotaan sitten joulun jälkeen :)
Ihanaista joulunodotusta sinulle!

Teija Hakula kirjoitti...

Tuollainen aktiivisuusranneke on kyllä mainio kirittäjä!On hyvä kun joku muistuttaa liikkumisen tärkeydestä. Tuollaisen vekottimen tarvitsisin minäkin.

Mukavaa joulunaikaa <3

Tuula's life kirjoitti...

Vai sinäkin tarvitsisit kirittäjän... sinä paljoon ehtivä lady :) Myönnän, kiva kannustaja tuo on. Taitaa muuten olla tämän joulun suosikkilahjoja, ja hyvä niin, liikkuminen kannattaa aina. Kiitos Teija ja mukavaa joulunodotusta myös sinulle <3

Anne kirjoitti...

Oikein mukavaa joulun odotusta sinulle myös. Minä olen itselleni luvannut, että joululomalla ei ihan sohvaperunana olla vaan lenkin pitäis kuulua melkein jokaiseen päivään.

Katinka kirjoitti...

Hmmm.. olen miettinyt saman rannekkeen hamkkimista mutta olen hannari. En uskalla katsoa totuutta silmiin siitä asiasta, että en todellakaan liiku tarpeeksi =D. Varmasti hyvä peli, kerro joskus lisää kokemuksistasi =). Ihanaa joulun odotusta sinulle!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Anne! Hyvä päätös! Joululomalla on hyvä pitää huolta kunnostaan. Toivottavasti silloin on vähän valoisampaa... nyt illat ovat niin pimeitä, että ei tuonne ole halua mennä - ei rannekkeella eikä ilman.
Hyvää joulunodotusta!

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Katinka! Kyllä tuo kertoo rehellisesti päivittäiset askeleet... ja sen, että enemmän pitäisi minun liikkua. Korutonta kertomaa :) Kerron jossakin vaiheessa kokemuksiani. Mukava tuo on kädessä, se ei paljoa paina, joten kevyt on kumppani, mutta tarkka.
Iloista joulunodotusta!

Viltsu kirjoitti...

Kiitos! Olen miettinyt ja miettinyt, miten tämä toimii. Mitä tekee ja miksi se on olemassa. Nyt tiedän! Aika jännä ranneke.
Mulla ei tulisi askeleita niin paljon. Surullisen todellista. Mutta eihän kaikki voi ollakaan samanlaisia.
Kännykkään otin testaukseen sellaisen unen seuranta appsin kahdeksi viikoksi ja se oli myös kiva.

Tuula's life kirjoitti...

Kiitos Viltsu! Kiva kun informaatio pelasi :) En tiedä, mahtaako joulun jälkeen tulla näin paljon askeleita, mutta ne ovat nyt mitattavissa.
Mutta blogeissa olen nyt huonosti vieraillut, aika vain on ollut vähän kortilla, mutta kyllä minä vielä ryhdistäydyn.
Ihanaista joulua ja hyvää uutta vuotta 2015! 💛