Translate

torstai 21. marraskuuta 2013

Huvimaja ja akvarellimaalauksia

Marraskuun pimeinä iltoina on mukava kurkistaa menneen kesän tapahtumiin.
Loppukesällä meillä oli jo perinteeksi muodostunut tapaaminen entisten työkavereitten kanssa. Iloinen joukkomme - Auli kutsujana, Irmeli, Leila, kaksi Pirjoa ja allekirjoittanut - kokoontui Aulin kesäpaikassa, Kakskerrassa. Teema oli varsin ihana, 
Aulin huvimajan avajaiset! 

Vaikka joukkomme on hajonnutkin eri paikkakunnille ja eri työurille vuosien aikana, ystävyytemme on säilynyt. Se on kullanarvoista tässä nykypäivän hektisessä menossa. Irmeli ja Leila tekevät tupatarkastusta :) 
Kaunista Suomen suvea Kakskerranjärven rannalla. Vene ja tyyni vesi houkuttelevat uimaan ja soutelemaan.Nautimme ensin ylähuvilalla pöydän antimista, ja jotka Aulin tuntevat, tietävät, että pöytä notkui herkuista. Mutta taas oli niin paljon muisteltavaa ja jutusteltavaa sekä iloa ja naurua, että kamera unohtui laukkuun. Ja silloin vielä tämä blogiharrastuksenikaan ei ollut näin vakavaa :) olin sen vasta aloittanut. Onneksi kuitenkin huomasin ottaa kameran mukaan järven rantaan, ja sain ikuistettua kauniin huvimajan ja lämpimän kesäillan.


Haluan vielä kertoa ystävästäni Aulista lisää. Auli on jo vuosia harrastanut maalaamista, hän on nykyään Helsingissä vaikuttava akvarellisti ja öljyvärimaalari. Kesällä Auli osallistui yhteisnäyttelyyn Perniössä, aiheena oli Turun käsityöläismuseo. Nämä Aulin hienot akvarellityöt melkeinpä pyytävät kertomaan Luostarinmäen tarinaa. Luostarinmäen käsityöläismuseo sijaitsee Turun keskustassa Vartiovuoren kupeessa. Alue on minulle tuttu ja rakas, sillä olen asunut nuoruuteni näillä kulmilla. Minua on aina kiehtonut alueen historia, Luostarinmäkihän pelastui Turun suurpalolta vuonna 1827. Siihen maailman aikaan Vartiovuori oli kaukana keskustasta ja melkeinpä pelkkää kalliota; kipinät eivät päässeet leviämään Luostarinmäen talojen pärekatoille, alue oli kallioitten suojassa. Suurpalo tuhosi kolme neljäsosaa Turun kaupungista. Palo on historian suurin kaupunkipalo Suomessa ja Pohjoismaissa. Turun käsityöläismuseo on  ainutlaatuinen museo, jossa talot ovat alkuperäisinä omilla perustuksillaan, niitä ei ole tuotu tai koottu mistään muualta paikalle. Tällaista kokonaisuutta ei  maailmasta toista löydy. 
Luostarinmäen käsityöläismuseo avattiin yleisölle kesäkuussa 1940, mutta vielä 1960 luvulla oli joissakin taloissa vakituisia asukkaita. Turun kaupunkikuva muuttui merkittävästi Turun palon jälkeen. Pääosin kaupunki rakennettiin uudelleen. Suurimmat rakennukset kuitenkin kunnostettiin ja korjattiin, joten edelleen saamme ihastella Turun Tuomiokirkkoa, Akatemiataloa ja Vanhan Suurtorin rakennuksia. Sieltä Suurtorilta, Brinkkalan talon parvekkeelta julistetaan joka vuosi se kuuluisa joulurauhakin. 


Ensilumi (2012)

Talvinen Aurajoki ja ensilumi päättäköön tämän Aulin  akvarellinäytöksen.

Tutustu Aulin kotisivuihin:


12 kommenttia:

Stadin Friidu kirjoitti...

Hei Tuulia,minätyttö otin ja tilasin Auli Muurinen-Kitulalta Helsinki-aiheisia postikortteja. Kiitos Sinun "mainoksesi" blogissa.

Katinka kirjoitti...

Olipa mukavaa katsela kiesää. Ihana paikka muuten, kuva rannasta oli ihan huippu! Ja nämä sinun ystävän maalaukset ovat myös vertaansa vailla. Juuri sellaisia, joita minäkin voisin seinälläni katsella.

Tuulia kirjoitti...

Hieno juttu. Minulla on myös Aulin akvarellitaulu, muistelen, että juuri kuvassa olevan talon ohi olen kulkenut, kun olen Vartiovuoren puiston kautta kaupungin keskustaan kulkenut.

Tuulia kirjoitti...

Auli-ystäväni katselee maailmaa siveltimen kanssa. Ja kiitos, ihana ranta kaikkinensa.

Nonna kirjoitti...

Voi kuinka upeita akvarellitöitä!! Ja ihana huvimaja, ja niin kesäisiä kuvia, ihan tulee kesää ikävä!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Nonna!Olen samaa mieltä, Aulin akvarellityöt ovat hienoja värimaailmoineen. Ja huvimajoissa on tunnelmaa... oi, kesä!

Leena Lumi kirjoitti...

Tuulia, vaikka tänään fanitinkin vain Keski-Eurooppaa, niin on pakko todeta, kun luin profiilsi, että Irlantia emme ikinä jätä! Olimme sinne jo kerran muuttamassakin, sillä mieheni sai sieltä työtarjouksen. Vain riskiraskauteni esti muuttomme. Asuimme siellä pari viikkoa, jonka aikana ehdin tajuta, että ihana maa lomailla, mutta en halunnut synnyttää siellä. Olin oikeassa, sillä sitten...en laita sitä nyt tähän;)

Auli on ihan mahtava taitelija!

(Tuulia, jos poistat nuo sanavahvistukset, kommenttivalvonta säilyy silti...)

Ansku kirjoitti...

Voi miten kiva huvimaja ja aivan hania kesäkuvia! Miten herkkiä ja kauniita akvarellitöitä ystäväsi maalaakaan <3

Tuulia kirjoitti...

Hei Leena! Kiva "nähdä" sinua täällä!. Kyllä Keski-Eurooppa Alppeineen on loistava lomakohde niinkuin Irlantikin. Teit varmasti oikean ratkaisun pikkuisesi puolesta, kun synnytit Suomessa, vaikka en taustoja tunnekaan.
Ja kiitos vinkistä, poistan nuo sanavahvistukset, ne tekevät kommentit hankaliksi.
Ja kiitos, minulla on viedä Aulille hienoja terveisiä!

Tuulia kirjoitti...

Hei Ansku! Kiitos kauniista kommentistas! Lisää mukavia terveisiä Aulille :)

Sara Sfi kirjoitti...

Kauniita kesäisiä kuvia. Maalaukset ovat upeita, herkkiä :)

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Sara! Se oli kaunis kesäilta! Ja Aulin maalauksissa katse viipyy.