Translate

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Marraskuuta                                   

Ylös, ulos ja lenkille. Vaikka on marraskuu, tänään paistaa aurinko. Yleensähän marraskuu on lyhyiden ja harmaiden päivien aikaa. Ja usein saadaan "nauttia" syyssateista ja syysmyrskyistä. Viime vuonna saatiin ensilumikin jo loka- / marraskuun vaihteessa täällä Etelä-Suomessa. Kuva mökiltä 2012 marraskuun alussa. Muistan tuon päivän hyvin, oli pehmeän harmaata, hiljaista ja kevyt ensilumi oli satanut maahan. Ja satuin kaatumaan liukkailla kallioilla ihan suoraan selälleni, onneksi ei käynyt kuinkaan. Minulla oli paksu "mökkipipo" päässä, se suojasi päätäni. Käytännöllinen, ruma piponi, jota olin jo pois heittämässä.


                                 

Ja tähän päivään ja näitä polkuja kulkemaan - kotinurkilla Puromyllyssä. Kotikujaani katselen mäen päältä. Valoa on, vaikka taivas on pilvinen. Pikkupuro solisee ja puut ovat paljaat. Maisema on kadottanut värinsä, haalistunut. Marraskuu kuukauden nimenä tarkoittaa, että maa on silloin usein yöpakkasten vuoksi roudassa, ja useimmat ruohovartiset kasvit kuolevat eli tulevat martaiksi.Minusta tämä pensaskasvi on suloinen vielä näin marraskuussakin. Ken tietää nimen? Marraskuu ei taida olla kovin romanttinen kuukausi, nimittäin marraskuussa mennään tammikuun ohella vähiten naimisiin Suomessa. Poikkeuksen teki vuosi 2011, jolloin hääpäiväksi oli mahdollista saada muistettava numerosarja 11.11.11

                                    

Romantiikkaa tai ei, mutta kävelylenkin varrella vanhat pihapiirit houkuttelevat pysähtymään. Vaan niin nopeasti hämärtyy marraskuun päivä illaksi. 
                                 
                                                                
                                                Marraskuun iltoina nähdä voi kummia,
                                                hämärän hahmoja, varjoja tummia.
                                                Lieneekö tonttu vai naapurin kissa, 
                                                vilahdus vain - se on kadoksissa. 
10 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Ihania syksyn värejä ja kuvia. Harmaakin on hieno väri. Minunpa hääpäivä on 03.03.03 =D.

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Katinka! En ole paljonkaan syksyä kuvannut. Nyt tämän blogiharrastuksen myötä kiinnittää huomiota myös näihin loppusyksyn haaleisiin väreihin. Yritänpä muistaa 03.03.03 !

Sofia kirjoitti...

Lenkkeily ulkona auttaa kummasti "syysmasennukseen". Kauniita kuvia mutta silti kaipaan lunta vasta jouluksi. Joskus se lumi ahdistaa, varsinkin kun täällä alpeilla voi sataa monta päivää putkeen!

Tuulia kirjoitti...

Hei Sofia! Niin samaa mieltä kanssasi, lenkkeilystä saa puhtia ja punaiset posket. Ja tulkoon lumi vasta jouluksi, liukkaat ajokelit kauhistuttavat minua, lähipiirissä on ollut pahoja liikenneonnettomuuksia. Millaisia renkaita te siellä Alpeilla käytätte autoissanne talviaikana?

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä pidän kovasti harmaasta ja tunnustaudun jopa marraskuun ystäväksi. Meillä marraskuu on myös romanttinen kuukausi, sillä juhlimme tässä kuussa hääpäiväämme.

Liza kirjoitti...

Mistäpäin ovat mökkikuvat?

Tuulia kirjoitti...

Kieltämättä usvaisessa, harmaassa maisemassa on tunnelmaa, jotain unenomaista. Ja onnea tulevaan hääpäiväänne, shampanjaa ja vaahtokarkkeja! :)

Tuulia kirjoitti...

Hei Liza! Kuvat ovat Rymättylän saaristosta.

Liza kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Saanko vielä kysyä,että mistäpäin Rymättylää?
Miehen sukumökki on Krampin saaressa, aivan Rymättylän päässä.
Oma mökki löytyy Airiston toiselta puolelta, Kakskerrasta

Tuulia kirjoitti...

Hei Liza! Mökki on Ampuminmaan saarella. Krampin saaren tiedän hyvin, siellä on komeat, korkeat kalliot.