Translate

maanantai 25. marraskuuta 2013

Merellistä Turkua in pink coloursLauantaina oli kaunis auringonpaiste, ja hieno valo ennen auringonlaskua; meri ja taivas olivat upean vaaleanpunaiset. Oli varsin tyyntä, ja talot peilautuivat kauniisti veteen.

Veneemme talvehtii Hirvensalossa, saaressa Turun edustalla.  Kuvat on otettu venetelakan rannasta, josta on näkymät Pitkäsalmelle. Lauantaina sää oli otollinen myös ulkoliikunnalle... vaihdettiin paatille paremmin tuulta sietävä peite. Pressusavotastakin otin valokuvia, mutta ne koristakoot kotialbumia. 

Valkoinen, merellinen asuntoalue on nimeltään Majakkaranta. Korkea tornitalo Majakkarannassa on nimeltään Airiston Tähti, se on Turun korkein rakennus, talossa on 18 asuinkerrosta. Tuolta ylhäältä näkyvät lähisaaret, Ruissalo, Satava ja Kakskerta. Ja lännessä aukeaa Airiston merenselkä.     

Ja Turun Linnastakin saa kivoja kuvia erilaisesta suunnasta.Turun Linna  on jo 1200-luvulla perustettu Aurajoen suulle, ja linna on yksi Suomen tärkeimpiä rakennushistoriallisia muistomerkkejä. Turun Linna on nähnyt paljon: hovielämän mahtailun, sotien kauhut, herttuoiden silkit ja vankien ryysyt. Nykyään tämä Turun tunnus elää uutta loistokautta hienona museona ja prameana juhlatilana. 

Linnan oikealla puolella näkyvät uudet punatiiliset kerrostalot Korppolaismäen rinteessä. Uusien talojen myötä tarvittiin parkkitiloja, ja kun maata ei riittänyt, jouduttiin louhimaan Korppolaismäen kallioon suuri parkkiluola. Tuttavaperheelläni on siinä lähellä omakotitalo, ja he jännitivätkin, miten heidän talonsa tulee kestämään isot räjäytystyöt. Talo on edelleen samanmoisena paikallaan!

Olen ottanut näitä kuvia zoomin käyttöä harjoitellen, kuvia olisi kyllä saanut näpsiä lisääkin, mutta nämä nyt valikoituivat tähän tarinaan. Alin kuva on otettu ilman zoomia, siitä huomaa, että kohteet ovat varsin kaukana.

Onpa ollut hieno marraskuu erilaisine värisävyineen. Ja nyt vielä katsomaan perjantaina äänitettyä "Vain elämää" -sarjan viimeistä osaa. Ja niin on kohta tämäkin kuukausi ohikiitänyt. Oli muuten hieno tulkinta Anna Abreulta tuo Ohikiitävää, se ei ollut pinkkiä, siinä oli tummat sävyt. 

Lämpimiä värejä alkaneeseen viikkoon! 

12 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Oooh, Turku mun suosikkivärissä eli vaaleanpunaisena ♥ Nyt täytyy kutsua Lumimieskin katsomaan...

Katinka kirjoitti...

Aah, pink, my favourite colour! Aivan upeita kuvia ja ihana pinkki tunnelma. On todella ollut poikkeuksellinen marraskuun, hyvä niin, ollaan saatu kuvailtua =).

Tuulia kirjoitti...

Hei Leena! Tähän aikaan vuodesta Turku on usein valkoinen tai on ollut ainakin kahtena edellisenä marraskuuna, kun lumi on tullut aikaisin eteläänkin. Nyt kummastellaan vaaleanpunaista Turkua! Lumimiehelle terveisiä:)

Tuulia kirjoitti...

Jo toinen jonka suosikkiväri on vaaleanpunainen :) Kehtaanko kertoakaan, että pukeudun mielelläni mustaan. Vaan on vaaleanpunainenkin hieno väri! Kiitos kommentista, Katinka.

Ansku kirjoitti...

Todella upeita kuvia!! Kaunis tuo taivas ja kuvissa on aivan ihana tunnelma, vaikka pinkki ei olekaan mun suosikkiväri ;)

Jaana kirjoitti...

Huikean kauniita kuvia ja sävyjä - ja kohteena tietysti maailman paras paikka Turku! xxx

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Ansku! Vaaleanpunaista merimaisemaa:)

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Jaana! Muistuttelen välillä sinua näistä Turun sävyistä sinne toiselle puolelle maapalloa. Ihan samanmoista väri-ilottelua täältä ei saa irti, mutta onhan tuo pinkkikin kaunista :)

Sara S. kirjoitti...

Kylläpä Turku näyttää kauniilta näissä kuvissa !

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Sara! Välillä uutta Turkua, ja vaaleanpunaisena :)

Nonna kirjoitti...

Aivan mahtavia kuvia! Miten voikaan olla noin kaunis väri taivaalla!

Tuulia kirjoitti...

Kiitos Nonna! Oli melkein purppurataivas!